„Ha nem hinnék benne, nem csinálnám” – Kroos az Eb-címről

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.03. 16:26
Euro 2024: National team press conference
Toni Kroos a német válogatottól is trófeával búcsúzna (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a pénteki, Spanyolország elleni Európa-bajnoki negyeddöntő akár pályafutása utolsó mérkőzése is lehet a német válogatott 34 éves középpályásának, Toni Kroosnak, aki a nationalelf sajtótájékoztatóján reagált madridi klubtársa, Joselu odaszúrására is, s arról beszélt, hogy a legjobb nyolc közé jutással csak a minimális célt teljesítették.

„A sajtótájékoztatók kevésbé fognak hiányozni, mint a meccsek” – idézte a Kicker a Spanyolország elleni pénteki negyeddöntőre készülő német középpályást, a pályafutása utolsó mérkőzéseire készülő Toni Kroost.

„Nem nosztalgiázok. Nem feltételezem, hogy ez lesz az utolsó sajtótájékoztatóm és a pénteki az utolsó meccsem” – vágott vissza kicsit egykori csapattársának, Joselunak is, aki arról beszélt, bízik benne, hogy Kroost nyugdíjba tudják küldeni pénteken.

„Tekintettel arra, hogy milyen nagy kételyek voltak a csapat irányába – az elmúlt tornák után jogosan –, most értük el a minimális célunkat. A torna olyan szakaszában vagyunk, ahová nagyon szerettünk volna eljutni, de mindannyiunknak az a célja, hogy megnyerjük a tornát” – hangsúlyozta a 34 éves játékmester, aki azért is döntött úgy, hogy befejezi pályafutását, mert szerette volna a csúcson abbahagyni, s a Real Madrid mellett a német válogatottól is szeretne trófeával búcsúzni.

„Az Európa-bajnoki címnek óriási jelentősége van számomra és szenzációs lenne, ha sikerülne. Ha nem hinnék benne, nem csinálnám” – fogalmazott Kroos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik