Murat Yakin marad a svájci válogatott szövetségi kapitánya – hivatalos

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.12. 12:38
Murat Yakin marad a svájci kapitány (Fotó: Getty Images)
A németországi labdarúgó Európa-bajnokság végével lejárt volna a magyarral azonos csoportban szereplő svájci válogatott szövetségi kapitányának, Murat Yakinnak a szerződése, ám a Svájci Labdarúgó-szövetség most bejelentette, marad a szakember a nemzeti csapat élén.

Megírtuk, hogy Murat Yakinnak az Európa-bajnokság végeztével lejár a szerződése a svájci válogatott kapitányaként, ám a csapat búcsúja után a szakember is kifejezte, hogy szeretne maradni a csapat élén, melyet 2021 augusztusa óta irányít.

Most a Svájci Labdarúgó-szövetség honlapján erősítette meg, hogy Yakin és segítője, a csapathoz idén februárban csatlakozó Giorgio Contini is szerződést hosszabbított és marad a válogatottnál.

Kiemelték, hogy a Vladimir Petkovicot váltó szakember vezetésével Svájc Olaszországot megelőzve jutott ki a 2022-es katari világbajnokságra, ahol a nyolcaddöntőig jutott, míg a mostani Eb-n a negyeddöntő jelentette a végállomást.

Yakin irányításával Svájc legutóbbi 19 mérkőzéséből – a Portugália elleni vb-nyolcaddöntő óta – mindössze egyet veszített el, a Románia elleni idegenbeli Eb-selejtezőt, míg Németországban a házigazdával ikszelt, a döntős Anglia pedig csak tizenegyespárbaj után búcsúztatta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik