Bundesliga-csatárok góljaival lett döntetlen a görög–olasz

Vágólapra másolva!
2008.11.19. 22:32
A világbajnoki címvédő olasz válogatott a 2004-es Eb-győztes görög válogatott vendége volt, az Athénban rendezett barátságos mérkőzés 1–1-es döntetlennel zárult. Mindkét oldalon Bundesliga-csatár jegyezte a gólokat, a hazaiaknál a leverkuseni Teofanisz Gekasz, a vendégeknél pedig a müncheni Luca Toni volt eredményes.
Toni gólja csak egy döntetlenre volt elég
Fotó: Reuters
Toni gólja csak egy döntetlenre volt elég
Toni gólja csak egy döntetlenre volt elég
Fotó: Reuters
Toni gólja csak egy döntetlenre volt elég

Ha néhány hónappal korábban rendezik ezt a mérkőzést, akkor még nagyobb hírverést lehetett volna köríteni mellé, hiszen az idei labdarúgó Európa-bajnokság előtt még az Európa-bajnok és a világbajnok összecsapásként hirdethették volna a hellén szervezők a meccset. No de mivel a görögök nem tudták megvédeni címüket az osztrák-svájci közös rendezésű kontinenstornán, ez már nyilvánvalóan nem állta meg a helyét akkor, amikor az angol Webb játékvezető a sípjába fújt a Karaiszkakisz-stadionban.

Az első félidőben nem kényeztették el a csapatok a közönséget, kevés volt a kreativitás és a vállalkozókedv, így kiegyenlített, ámde meglehetősen unalmas negyvenhat perc után vonulhatott az öltözőbe a görög és az olasz válogatott.

Nem is habozott sokat Otto Rehhagel, a lassan „született göröggé” váló német mester már a szünetben lehozta mindkét támadóját, és friss embereket küldött a pályára.

Meg is lett az eredménye a vérfrissítésnek, hiszen a frissen beállt Teofanisz Gekasz öt perccel a középkezdés után máris betalált, egy középre küldött beadást lőtt jobbal az olasz kapuba.

GEKASZ VEZETÉST SZERZETT...



Négy perc múlva azonban jött a válasz, ki mástól, mint Luca Tonitól. A Bayern robusztus csatára fejjel mattolta Corvasz kapust az 54. percben. Csak érdekességként jegyezzük meg, hogy ez már a második olyan gól volt a meccsen, amelyet Bundesliga-csatár jegyzett, Gekasz ugyanis a Bayer Leverkusen profija.

Toninak a 42. meccsén (Juhász Roland is éppen ennyinél tart) ez volt a 16. gólja a válogatottban, de még össze sem tudta számolni a fejében a találatait, amikor Marcello Lippi jelezte neki, hogy sétálhat lefelé, Alberto Gilardino jött be a helyére.

...TONI NÉGY PERC MÚLVA KIEGYENLÍTETT



Hiába igyekezett azonban ő és a teljes olasz válogatott, hogy győzelemmel zárják az évet, a görög védelem és különösen Corvasz kapus biztos lábakon állt, így több gól már nem esett az athéni éjszakában.

A meccs tehát 1–1-es döntetlennel zárult, és ez igazából nem is meglepő, hiszen a két együttes legutóbbi összecsapása is ikszre végződött, azon az 1990-es perugiai meccsen gól sem született.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

EREDMÉNY
GÖRÖGORSZÁG–OLASZORSZÁG 1–1 (0–0)
Athén. V: Webb (angol)
GÖRÖGORSZÁG: Corvasz – Vintra, Papasztatopulosz, Dellasz, Szpiropulosz – Ciolisz, Szalpingidisz, Kacuranisz, Baszinasz (Pliatszikasz, 88.)– Karagunisz (Gekasz, a szünetben), Manciosz (Liberopulosz, a szünetben)
OLASZORSZÁG: De Sanctis – Bonera, F. Cannavaro (Gamberini, 60.), Chiellini (Legrottaglie, a szünetben), Grosso – Gattuso, De Rossi, Montolivo (Pepe, a szünetben), Camoranesi (Maggio, 60.) – Toni (Gilardino, 60.), G. Rossi (Iaquinta, 69.)
G: Gekasz (50.), ill. Toni (54.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik