Az Európa-bajnok győzelemmel koronázta meg idei teljesítményét

Vágólapra másolva!
2008.11.20. 00:38
Az Európa-bajnok spanyol válogatott továbbra is őrzi jó formáját: Vicente del Bosque együttese hazai pályán nagyon könnyedén 3–0-ra győzött Chile ellen. A vezetést a kontinenstorna gólkirálya, David Villa szerezte meg a 38. percben, majd a második félidőben előbb Fernando Torres, majd Santi Cazorla is bevette a dél-amerikaiak hálóját.
Fernando Torres gólját ünnepli
Fotó: Reuters
Fernando Torres gólját ünnepli
Fernando Torres gólját ünnepli
Fotó: Reuters
Fernando Torres gólját ünnepli

Az Európa-bajnok spanyol válogatott Vicente del Bosque irányítása mellett is szárnyal! A hispánok eddig mind a négy vb-selejtezőjüket megnyerték az idén, és jó formájukat a szerdai, Chile elleni barátságos mérkőzésen is megőrizték.

Az Európa-bajnok alapcsapatból tulajdonképpen csak két sérült, Andrés Iniesta és David Silva nem léphetett pályára Chile ellen, de a játék képe alapján elmondható, hogy a két középpályás nem különösebben hiányzott az így is klasszisok sorát felvonultató spanyol csapatból.

A spanyolok a 38. percben szerezték meg a vezetést: Sergio Ramos indította Villát, a csatárt buktatták a 16-oson belül, a 11-est pedig a sértett értékesítette.

A mérkőzést végig a spanyolok irányították, és a fölény a második félidőben újra góllá érett. Xavi előbb egy szenzációs csellel becsapta a vendégek egyik játékosát a felezővonalnál, majd végigrobogott a chilei térfélen, Fernando Torres elé tálalt, aki a jobb oldalról éles szögből kilőtte a hosszú sarkot.

A 3–0-s végeredményt a hazai pályán játszó Santi Cazorla állította be (a találkozót Villarrealban rendezték, és Cazorla a „sárga tengeralattjárót” erősíti).

A középpályás 20 méteres lövése egy védő lábáról pattant a vendégek hálójába.

Az Európa-bajnok spanyol válogatott tehát háromgólos győzelemmel búcsúzott a számukra oly kedves 2008-as esztendőtől.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

VÉGEREDMÉNY
SPANYOLORSZÁG–CHILE 3–0 (1–0)
El Madrigal, Villarreal, 30 000 néző, Vezette: George Vadacskorija (grúz)
SPANYOLORSZÁG: Casillas (Reina, 48.) – Ramos (Arbeola, 61.), Albiol, Puyol (Marchena, 47.), Capdevila – Fabregas, Senna (Cazorla, 48.), Xabi Alonso, Xavi (F. Llorente, 72.), Riera – Villa ( F. Torres 56.)
Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
CHILE: Bravo – Alvarez, Ponce, Fuentes, Isla – Carmona, Tello, Fernández, Orellana – Suazo (Valdivia, 86.), Sanchez
Szövetségi kapitány: Marcelo Bielsa
Gólszerzők: Villa (38. – 11-esből), F. Torres (67.), Cazorla (86.)


Spanyolország-Chile 1–0 – VILLA



Spanyolország-Chile 2–0 – TORRES



Spanyolország-Chile 3–0 – CAZORLA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik