A franciák nehezen gyűrték le Costa Ricát

Vágólapra másolva!
2010.05.26. 23:13
null
Az újonc Valbuena (10) góllal járult hozzá a sikerhez (Fotó: Reuters)
Felkészülési mérkőzésen a dél-afrikai világbajnokságra készülő francia labdarúgó-válogatott hazai pályán egygólos győzelmet aratott Costa Rica ellen.

A franciák a cseppet sem lebecsülendő, nemzetközi mércével mérve is ütősnek nevezhető Mandanda – Sagna, Gallas, Abidal, Evra – Gourcuff, Toulalan, Malouda – Govou, Ribéry – Anelka tizeneggyel kezdték a találkozót, majd a folytatásban a kispadról beszállt még többek között Henry is, így meglepő, hogy házigazdaként is rettenetesen szenvedtek a végig lendületes, nagy tempót diktáló és nagyot küzdő Costa Rica ellen.

Raymond Domenech szövetségi kapitány válogatottjának utóbbi időszakban lejátszott mérkőzéseit látva ez a szerdai pont beleillett a sorba: színtelen, szagtalan játékot produkáltak a gallok, miközben soraikban megannyi klasszis szerepel. Még azt a bravúrt is el tudták követni, hogy a bajorokkal végül hosszas kötélhúzást követően hosszabbító, mindig lendületes és gólveszélyes Franck Ribéry is tulajdonképpen beleszürkült a mezőnybe.

Ennek ellenére a francia győzelem kínkeservvel ugyan, de összejött. A mérkőzésen a vendégek egy távoli lövéssel szerezték meg a vezetést, Mandanda csúnyán mellényúlt Hernández átlövésének. Az egyenlítésre nem sokat, mindössze tíz percet vártak a franciák. Egy megszerzett labdával Ribéry ugrott ki a bal oldalon, centerezését a visszafutó Sequeira talpalta saját kapujába.

A folytatásban Costa Rica teljesen egyenrangú partnernek bizonyult, kapura is legalább annyira veszélyes volt, mind vendéglátója. Sőt, egy szöglet utáni fejesből még a kapufát is eltalálták a vendégek. A közép-amerikaiak azonnal visszatámadtak és ez nagyon megzavarta a láthatóan nem éppen labdabiztos házigazdákat, akiknek támadásaiból hiányzott az átütőerő.

A végén aztán a csereként beszálló, első felnőttválogatott mérkőzését játszó Valbuena egy jól helyezett, távoli remek átlövéssel – amely hasonlított a vendégek vezető találatához – mégis kicsikarta csapatának a győzelmet.

A vb-n azonban már a csoportban lényegesen több kell a franciáktól, szerencséjük, hogy a Dél-afrikai Köztársaság, Mexikó, Uruguay trió nem tűnik számukra leküzdhetetlennek. Bár ilyen játékkal érhetik őket kellemetlen meglepetések...

 A TALÁLKOZÓ GÓLJAI
 
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Franciaország–Costa Rica 2–1 (Sequeira 22. – öngól, Valbuena 83., ill. Hernández 12.)  

 

A franciák összeállítása: Mandanda – Sagna, Gallas (Squillaci, 46.), Abidal, Evra – Gourcuff, Toulalan (A. Diarra, 46.), Malouda (Diaby, 77.) – Govou (Valbuena, 66.), Ribéry (Gignac, 84.) – Anelka (Henry, 46.)

Észtország–Horvátország 0–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik