Vb 2010: Van Nistelrooy csalódott, úgy érzi, nem szerepel már a válogatottban

Vágólapra másolva!
2010.05.12. 11:21
Ahogy arról már beszámoltunk, Bert van Marwijk, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihagyta a világbajnokságra készülő keretből Ruud van Nistelrooyt. A Hamburg csatára csalódottan vette tudomásul a szakember döntését, és elmondta, valószínűleg nem lép pályára többet az oranjében.

„Nagy csalódás ez számomra – jelentette ki Van Nistelrooy, aki azt is elmondta, nem érte váratlanul, hogy kimaradt a világbajnokságra készülő holland keretből. – Az utóbbi két hétben többször beszéltünk telefonon a kapitánnyal, és éreztem, hogy kicsi az esélyem a világbajnoki szereplésre."

„Úgy vélem, még mindig tudnék segíteni a csapatnak, úgy tűnik, a kapitány szerint nem. Harmincnégy éves vagyok, szóval valószínűleg lejátszottam már az utolsó meccsemet a holland válogatottban. De nem mondom le a válogatottságot, ha a kapitánynak szüksége van egy csatárra, én ott leszek" – tette hozzá a Hamburg támadója.

„A világbajnokság még túl korai lenne. Csodálom Ruudot amiatt, hogy elhúzódó térdproblémái után újra a tőle megszokott színvonalon képes játszani, de nem gondolom, hogy a világbajnokságon tudna segíteni" – indokolta meg döntését a holland kapitány, Bert van Marwijk.

 EMLÉKEZTETŐ – A HOLLAND KERET
Kapusok: Maarten Stekelenburg (Ajax), Michel Vorm (Utrecht), Sander Boschker (Twente)
Hátvédek: David Mendes da Silva (AZ), Gregory van der Wiel (Ajax), Khalid Boulahrouz (Stuttgart), John Heitinga (Everton), Ron Vlaar (Feyenoord), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Edson Braafheid (Bayern München), Vurnon Anita (Ajax), Andre Ooijer (PSV)
Középpályások: Demy de Zeeuw (Ajax), Orlando Engelaar (PSV), Wesley Sneijder (Inter), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Otman Bakkal (PSV), Wout Brama (Twente), Nigel de Jong (Manchester City), Stijn Schaars (AZ)
Csatárok: Jeremain Lens (AZ), Arjen Robben (Bayern München), Dirk Kuyt (Liverpool), Klaas-Jan Huntelaar (AC Milan), Robin van Persie (Arsenal), Ryan Babel (Liverpool), Eljero Elia (Hamburger SV)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik