Vb 2010: Sarkozy „munkaértekezletet" hívott össze a franciák kudarca miatt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.06.23. 14:01
Munkaértekezletet hívott össze a francia elnök szerda délutánra a válogatottnak a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon mutatott teljesítménye miatt.

Nicolas Sarkozy a kérdés megvitatására hivatalába kérette Francois Fillon kormányfőt, Roselyne Bachelot-t, a sportért is felelős csúcsminisztérium vezetőjét, valamint Rama Yade sportügyi államtitkárt – jelentette be a kormányszóvivő.

Luc Chatel tájékoztatása szerint az államfő a szerdai kormányülésen a válogatott kudarca kapcsán azt kérte, hogy a szükséges döntéseket nyugodtan és visszafogottan hozzák meg az illetékesek.

Az elnöki hivatal időközben megerősítette azt a sajtóértesülést, miszerint Sarkozy csütörtökön fogadja Thierry Henry-t, a labdarúgó saját kérésére.

„Thierry Henry Dél-Afrikából telefonált az elnöknek, és azt mondta, hogy amint hazaért, azonnal szeretne vele találkozni” – közölte az elnökség.

A Canal+ tv-csatorna és az RMC rádió korábban azt jelentette, hogy a Barcelona csatára – miközben társai visszatértek Knysnába, a szálláshelyre – Johannesburgba repült, ahonnan egy magángéppel folytatja szerda délután az útját Párizsba.

A francia csapat többi tagja várhatóan csütörtök délelőtt érkezik haza Franciaországba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik