„Lampardéknak vissza kell venniük az egóból”

Vágólapra másolva!
2010.06.11. 12:10
null
Ballack szerint Lampardéknak áldozatot kell hozniuk a siker érdekében (Fotó: Action Images)
Michael Ballack szerint Frank Lampard és Steven Gerrard félelmetes párost alkothat az angol válogatott középpályáján, de csak akkor, ha visszavesznek az egójukból.
Az elmúlt időszakban egyre nőtt a kétely, hogy Lampardék tudnak-e egymás mellett is nemzetközi szinten teljesíteni. Ballack véleménye szerint két hasonló típusú játékosról van szó, akik szívesebben mennek fel a támadásokkal, mint hogy a védekezéssel törődjenek, ami problémákat vethet fel.

A német futballista úgy véli, hogy a kettősnek áldozatot kell hoznia, és nem arra összpontosítani, hogy minél több gólt szerezzenek. Ez esetben pedig nagyszerű párost alkothatnak.

„Gerrardnak és Lampardnak elég intelligensnek kell lennie, hogy működjön a dolog – nyilatkozta az angolok középpályássoráról Ballack. – Voltak korábban problémáik, ezért a válogatott érdekében vissza kell venniük az egójukból.”

„Nem csinálhatják azt, amit a klubjukban, hogy mindketten mennek előre. Ha visszavesznek egy kicsit, nagyszerűen teljesíthetnek” – tette hozzá a német játékos.

„Ha erős csapatban vagy és nagyszerű társak vesznek körül, akkor nem gondolhatsz állandóan arra, hogy majd mindent te csinálsz meg. Áldozatot kell hozni: szégyen volna, ha nem lennének annyira bölcsek, hogy együtt tudjanak működni. Nagyon örülnék neki, ha kettejük közül valamelyikük a német válogatottat erősítené, vagy akár mindketten…” – folytatta gondolatmenetét a Chelsea-től távozó középpályás, aki kitért az angol csapat mentális erejére is.

„Rengeteg szoros mérkőzést veszítettek el, főleg tizenegyespárbajban, ami ott motoszkálhat majd a fejükben” – zárta mondandóját Ballack.

Anglia szombaton az Egyesült Államok ellen kezdi meg világbajnoki szereplését, várhatóan Gerrarddal és Lamparddal egyaránt a kezdőcsapatban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik