Löw: Mindig is bíztam Kloséban és Podolskiban

Vágólapra másolva!
2010.06.14. 09:33
null
A meccs egyik kulcspillanata: Cahill kiállítása (Fotó: Action Images)
Mint tegnap beszámoltunk róla, 4–0-s győzelemmel kezdte meg szereplését a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon Németország: a Nationalelf nagyon meggyőző játékkal lépte le Ausztráliát. A socceroos csapatkapitánya, Lucas Neill szerint megfizettek ostoba hibáikért, míg a kiállított Tim Cahill a vb-álmai végéről beszélt. Német részről Joachim Löw visszafogottan, de elégedetten nyilatkozott, míg Philipp Lahm minőségi futballnak nevezte csapata játékát.  

Az ausztrál labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Lucas Neill elkeseredetten nyilatkozott az SBS-nek a socceroos súlyos veresége után. 

„A német csapat kitűnő, de meg is könnyítettük a dolgát, mivel korán ajándékoztunk nekik egy gólt. Kettő nullánál jött a kiállítás, onnan már nagyon nehéz volt. Ostoba hibáinkért drágán megfizettünk, ezen a szinten ez történik" – mondta a védő.

„Nem úgy képzeltük el a kezdést, hogy az első tíz percben gólt kapunk... Aztán jött a második találat, attól kezdve pedig közünk sem volt a meccshez. Két, döntővel felérő mérkőzés vár ránk" – értékelt az ausztrálok szövetségi kapitánya, Pim Verbeek.

A kiállított Tim Cahill (aki akár kétmeccses eltiltást is kaphat) szerint elszálltak a vb-álmai, de az jól esett neki, hogy Bastian Schweinsteiger elismerte, nem ért feltétlenül piros lapot az ellene elkövetett szabálytalanság:

„A vébé-álmaim véget értek, valaki a döntésével elvette őket tőlem. Nem találok rá szavakat, hogy leírjam a bennem kavargó érzéseket. Keményen edzettem az egész szezonban, hogy topformában tartsam magam a világbajnokságra, és lehet, hogy most véget ért számomra a torna. Szép volt Schweinsteigertől, hogy odajött, és azt mondta: nem ért piros lapot a belépőm" – mondta Cahill.

VB GÓLLÖVŐ-ÖRÖKRANGLISTA
15 gólos: Ronaldo (brazil)
14 gólos: Gerd Müller (német)
13 gólos: Just Fontaine (francia)
12 gólos: Pelé (brazil)
11 gólos: Jürgen Klinsmann (német)
Kocsis Sándor (magyar)
Miroslav Klose (német)

Visszafogottan, de elégedetten nyilatkozott a csoportmérkőzés után Joachim Löw, a Nationalelf szövetségi kapitánya.

„Nagyon fontos, hogy megnyertük a meccset, mert önbizalmat ad mindenkinek. Újabb győzelemmel korán a nyolcaddöntőbe juthatunk, ez a célunk. Jól felkészültünk az ausztrálokból, kihasználtuk gyengeségeiket. Kloséban és Podolskiban mindig is bíztam, tisztában vagyok a képességeikkel, nagyszerű játékosok" – mondta a kapitány.

„Klasszisteljesítmény volt, amit ma láttunk, tökéletesen szervezett csapatjáték. Tökéletes rajt és tökéletes este volt" – dicsérte a Nationalelfet a ZDF szakkommentátoraként dolgozó Oliver Kahn.

Az ausztrálok elleni góltermést megkezdő Lukas Podolskit nem lepte meg, hogy a német válogatott remekül teljesített a D-csoport vasárnap esti mérkőzésén, csapattársa, Philipp Lahm szerint minőségi futballt mutattak be a 4–0-s győzelemmel záruló találkozón.

„Nem lepett meg, ahogyan futballoztunk. Sokat gyakoroltuk az előkészítéseket az edzéseken, és ezeket a pályán is meg tudtuk valósítani" – mondta Lukas Podolski a mérkőzés után.

Csapattársa, Philipp Lahm szerint minőségi futballal nyertek Ausztrália ellen.

„Szerencsénk volt az első néhány percben, csapatunk azonban nagyon jó, ezt mindenki láthatta. Rengeteg lehetőséget dolgoztunk ki, látható, hogy mire vagyunk képesek. Fontos, hogy minőségi futballal tudtunk nyerni, azonban még nagyon hosszú út áll előttünk" – mondta Lahm.

HAZAI ÖSSZTŰZ AZ AUSZTRÁL VÁLOGATOTTRA

Nagyon kemény kritikákat kap hazájában az ausztrál labdarúgó-válogatott a Németország elleni súlyos, 4–0-s vereség után. A socceroos játékát reménytelennek nevezték első világbajnoki mérkőzésén.

 

„Hat középpályással és csatár nélkül álltunk fel, érthetetlen. Legalább egy kísérletet tettünk volna a meccs megnyerésére, de mi csak nem is próbálkoztunk. A vereség elviselhető, ha legalább a győzni akarást látom a játékosokon, de mi mintha nem is akartunk volna nyerni. Verbeeknek el kell vinnie a balhét ezért a meccsért" – ostorozta a csapatot a 44-szeres ausztrál válogatott Robbie Slater, aki a Fox Sports szakkommentátoraként dolgozik a vb-n.

 

A Sydney Morning Herald újságírója, Mike Cockerill velősen fogalmazott: szerinte az ausztrál játékosoknak „lejárt a szavatossága".

 

„Időnként megalázó volt, ami a pályán volt, inkább egy edzőmeccsre emlékeztetett, mint egy vb-csoportmérkőzésre. A németek túl jók voltak. Túl gyorsak, túl mozgékonyak, túl erősek, túl képzettek" – írta.

NÉMETORSZÁG–AUSZTRÁLIA 4–0
 
A JEGYZŐKÖNYV ÉS A KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A  KÉPRE!
A JEGYZŐKÖNYV ÉS A KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik