Martino: Most könnyebb volt történelmet írni

Vágólapra másolva!
2010.06.29. 20:56
null
A paraguayiak „kicsit félve” is továbbjutottak (Fotó: Action Images)
Gerardo Martino, a paraguayi válogatott szövetségi kapitánya szerint nem mertek kockáztatni játékosai a Japán ellen tizenegyesekkel megnyert meccsen a világbajnokság nyolcaddöntőjében. Az argentin szakember úgy véli, könnyebb volt most történelmet írni, mint elődjeiknek. Okada Takesi, a japán kapitány magát hibáztatja a kudarcért, és távozhat posztjáról.

Gerardo Martino, a paraguayi válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy csapata nem nyújtotta a lehető legjobb teljesítményt, és úgy véli, kicsit félve játszott csapata.

„A szív diadala volt ez, nem a játéké. Néha elég a szív a sikerhez, de kétségtelen, hogy alapvetően inkább a játék a fontos. Nagyon szoros meccset játszottunk Japánnal, de egy fokkal jobbak voltunk, és a tizenegyeseknél nekünk kedvezett a szerencse" – mondta Martino.

„Nem hibáztatom a támadóimat az eredménytelenségért, mivel nem kaptak elég jó labdát, amelyből gólt szerezhettek volna. Kicsit félve játszottunk a nagy tét miatt, ezért nem vállaltak nagyobb kockázatot a játékosaim" – jelentette ki a kapitány.

Paraguay győzelmével történelmet írt, mivel még sohasem sikerült bejutnia a legjobb nyolc közé a vb-n, ám Martino szerint nem biztos, hogy jobb a jelenlegi válogatott, mint a korábbiak.

„Nem ugyanaz a franciákkal találkozni kilencvennyolcban, vagy a németekkel kétezer-kettőben a nyolcaddöntőben, mint Japánnal, annak ellenére, hogy minden tiszteletem az ázsiai csapaté. Nagy sikert értünk el, de nem szeretném azt mondani, hogy ez volt a legnagyobb eredményem. Biztos, hogy nagyszerű csapattal találkozunk a negyeddöntőben, de nem verhetetlennel" – tette hozzá Martino.

Okada Takesi, a japán válogatott szövetségi kapitánya saját magát hibáztatta a Paraguay ellen tizenegyesekkel elbukott világbajnoki nyolcaddöntő után, mivel úgy véli, nem tüzelte fel kellően játékosait, és az is elképzelhető, hogy nem folytatja a nemzeti együttes élén.

„Azt hiszem, nem maradt teendőm a válogatottnál. Sajnos nem engedtem győzni a csapatomat. Amikor arra gondolok, hogy mit tehettem volna a játékosaimért, és mit tettem a valóságban, akkor arra jutok, hogy jobban kellett volna biztatnom őket a sikerre, és nem erőltettem eléggé a támadásokat" – mondta Okada Takesi.

„Csapatom fantasztikusan játszott, de nagyobb elszántsággal kellett volna támadnia. Nem hibáztathatok senkit. Büszkén képviselhettük Japánt és az ázsiai kontinenst, és az utolsó pillanatig harcoltunk. Sajnos nem tudtuk kihasználni kevés lehetőségünk egyikét sem. Nem vagyunk olyan együttes, amely sok találatot szerez, nem tudtuk meglepni az ellenfelet" – szólt a kapitány.

PARAGUAY–JAPÁN 5–3
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik