Vb 2010: a magyarok szerint Brazília nyeri a dél-afrikai tornát

Vágólapra másolva!
2010.06.09. 20:52
Majdnem minden harmadik magyar felnőtt Brazíliát tippeli győztesnek a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon. Spanyolországra a válaszadók 13, Németországra 12, Angliára pedig 11 százaléka szavazott hazánkban, a Nielsen piackutató vállalat 55 országban végzett közvéleménykutatása során idén márciusban. Európában a legtöbben szintén Brazíliát várják az első helyre, és a további sorrend is hasonló.

A világbajnoki címre is esélyes európai országokban azonban nem a brazilokat tartják a fő esélyesnek: a megkérdezett spanyolok 65, az olaszok 45, a németek 40, a hollandok 39 és a franciák 28 százaléka saját országát várja az első helyre.

Míg Magyarországon csak minden negyedik megkérdezett kedveli a labdarúgást, addig az európai átlag 35 százalék.

A legtöbben Olaszországban, Portugáliában, Németországban és Spanyolországban követik majd figyelemmel a vb-t az európai országok közül, míg hazánk e tekintetben is elmarad a kontinens átlagától.

A felmérésből az is kiderült, hogy a legtöbben televízión keresztül kísérik majd figyelemmel a torna eseményeit, és a többség engedélyezné a videobíró használatát a játékvezetőknek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik