Vb 2010: az indulatokat továbbjutással tompítanák a szlovákok

Vágólapra másolva!
2010.06.24. 13:59
Szlovákia válogatottja sorsdöntő mérkőzésre készül a labdarúgó-világbajnokságon, hiszen utolsó csoportmeccsén az olaszokkal mérkőzik – a továbbjutásért. Eddig a Paraguay elleni kudarc járt a fejekben, de Vladimír Weiss szövetségi kapitány most már békülékeny hangnemet gyakorolna a szlovák sajtó felé, játékosai válláról levéve ezzel a terhet.

„Lesz változás a kezdőben, ezt megígérhetem. Ez egyben azt is jelenti, hogy az olaszok elleni mérkőzésre valamennyi játékosom egészségesen készülhetett" – nyilatkozta Vladimír Weiss szövetségi kapitány.

„Látni kell azt is szereplésünk kapcsán, hogy a franciák már itt sincsenek, számunkra viszont még mindig van javítási lehetőség. Visszatérve a paraguayiak elleni mérkőzésünkre, azt tudomásul kell venni, hogy ezen a világbajnokságon a dél-amerikaiak eddig az európaiak fölé nőttek játékban, s ez alól mi sem voltunk kivételek. Mivel mindig olyan edző voltam, aki elismeri azt, ha jobb az ellenfél, azt egyszerűen tudomásul kell vennem. Hiányzik belőlünk a dinamikus technikai tudás, ez bizony a stabil védekezés mellett alaptényező a mai futballban. Az olaszok ellen azonban nem lesz olyan játékosom, aki ne tenne meg mindent a győzelemért, ezt most garantálom" – tette hozzá a szakember.

Peter Pekarík, a szlovák válogatott jobb oldali védője is amondó: „Amíg van esélyünk, az utolsó pillanatig harcolunk. Nyerni akarunk, s azzal továbbjutni csoportunkból. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a védekezésünk hatékonysága kulcskérdés lesz a mérkőzésen, amit kreatívabb támadójátékkal kell ötvöznünk."

Stanislav Sesták, a támadószekció eredményességéért felelős játékos azért az olaszok lelkiállapotára is utalást tett előzetesen: „Ők lesznek igazán nagy nyomás alatt, nekünk pedig roppant mód koncentrálnunk kell, ami kis szerencsével párosulva továbbjutást eredményezhet számunkra. Nincs mese, tudatosítanunk kell magunkban, hogy ez az utolsó lehetőségünk a nyolcaddöntőre..."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik