Vb 2010: Dunga megelégelte az elődökhöz hasonlítgatást

Vágólapra másolva!
2010.06.27. 21:27
null
Dunga csapata is rendre megkapja a magáét, bár eddig jól teljesít a vb-n (Fotó: Action Images)
A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon a Chile elleni hétfői nyolcaddöntőre készülő brazil válogatott szövetségi kapitánya, Dunga vasárnap adott nyilatkozatában éles véleményt alkotott kritikusainak állandóan visszatérő témájáról, hogy a mai brazil válogatott nem mérhető játéktudásban az 1970-ben vb-t nyerő együtteshez, amelyet amúgy sokan minden idők legjobb válogatottjának tartanak.

„Az ezerkilencszázhetvenes vébét mi nem nézhettük tévén az otthonunkban, így csak a legszebb pillanatokból összeállított jeleneteket láthatjuk róla" – mondta Dunga.

A szakember szerint az 1966-os tornáról érdekes módon nem készültek nagy brazil összeállítások, mert nem szerepeltek jól, nem úgy 1958-ból és 1962-ből, amikor a dél-amerikaiak győzelmével zárult a torna. Akkor viszont minden szép és jó volt.

„Ha a mai brazil csapatról készítenének összeállítást, azt látva megállapíthatnák, hogy látványosan játszó társaság volt. De ma több rossz pillanatot tesznek bele egy ilyen összeállításba, mint jót."

Dunga a kritikákkal kapcsolatban még két dologra emlékeztetett. Először arra, hogy az 1970-es vb előtt a brazilok négy hónapot készülhettek együtt, aminek ma már nincs realitása.

A másik pedig, ahogy nagyapja az apjának, az apja neki, ő pedig a fiának mondta és mondja azt, hogy az ő idejében még minden szép és jó volt. És a fia sem mond majd mást a gyerekének…

„A nyomás egyre nagyobb – tért vissza a jelenbe és a dél-afrikai vb-re Dunga. – Nekünk mindig győznünk kell, de amikor nyerünk, a kritikusok nem boldogok, mert nem játszottunk jól. Ha jól játszunk, akkor az a baj, hogy nem nyertünk hat-hét góllal. Ha meg rúgunk hatot-hetet, akkor azzal jönnek, hogy az ellenfél túl gyenge volt."

Brazília két győzelemmel és egy döntetlennel a G-csoport első helyen végzett és a nyolcaddöntőben a H-csoport másodikjával, dél-amerikai riválisával, Chilével találkozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik