Vb 2010: kiakadtak az ausztrálok a 0-4 és a csatár nélküli játék miatt

Vágólapra másolva!
2010.06.14. 09:34
Nagyon kemény kritikákat kap hazájában az ausztrál labdarúgó-válogatott a Németország elleni súlyos, 4–0-s vereség után. A socceroos játékát reménytelennek nevezték a németek elleni mérkőzésen.

„Hat középpályással és csatár nélkül álltunk fel, érthetetlen. Legalább egy kísérletet tettünk volna a meccs megnyerésére, de mi még csak nem is próbálkoztunk. A vereség elviselhető, ha legalább a győzni akarást látom a játékosokon, de mi mintha nem is akartunk volna nyerni. Verbeeknek el kell vinnie a balhét ezért a meccsért" – ostorozta a csapatot a 44-szeres ausztrál válogatott Robbie Slater, aki a Fox Sports szakkommentátoraként dolgozik a vb-n.

A socceroos volt kapusa, Mark Bosnich szintén a harci szellemet hiányolta.

„Ezt a meccset már a kezdőrúgás előtt, fejben elvesztettük. A csapatkapitány, Lucas Neill a meccs előtt a sajtótájékoztatón azt mondta, a németek jobbak nálunk. Ez egy önmagát beteljesítő jóslat volt, a meccs pedig szégyenteljes" – fogalmazott.

A Sydney Morning Herald újságírója, Mike Cockerill velősen fogalmazott: szerinte az ausztrál játékosoknak „lejárt a szavatosságuk".

„Időnként megalázó volt, ami a pályán történt, inkább edzőmeccsre emlékeztetett, mint  vb-csoportmérkőzésre. A németek túl jók voltak. Túl gyorsak, túl mozgékonyak, túl erősek, túl képzettek" – írta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik