Vb 2010: Martínez helyettesítheti a sérült Alonsót a portugálok ellen

Vágólapra másolva!
2010.06.27. 15:41
Javier Martínez helyettesítheti Xabi Alonsót, ha a Real Madrid középpályása nem épül fel a portugálok elleni keddi mérkőzésig. A spanyolok szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque az újságírók kérdésére elmondta, megkönnyebbülést jelent neki, hogy elkerülték Brazíliát.

Mint arról korábban beszámoltunk, könnyen elképzelhető, hogy Xabi Alonsónak ki kell hagynia a Portugália elleni nyolcaddöntőt. Az Európa-bajnok középpályást a Chile elleni találkozó 73. percében kellett lecserélni, miután megsérült a bokája. Helyére az Athletic Bilbao 21 éves játékosa, Javier Martínez állt be.

„Meglátjuk, hogy Alonso milyen állapotban lesz kedden. Ha nem lesz bevethető, akkor találunk valakit, aki megfelelően helyettesítheti." – mondta del Bosque.

A szövetségi kapitány elmondta azt is, hogy teljesen megbízik Martínezben, és biztos benne, hogy hosszú karrier áll előtte a válogatottnál: „Élni fog a kapott lehetősséggel, és ha tapasztaltabb lesz, nagyon fontos része lehet a csapatnak."

A Real Madrid korábbi edzője az újságírók kérdésére válaszolva elmondta, nem tart a portugál együttestől.

„Pénteken megnéztük a brazilok elleni találkozójukat – mesélte Del Bosque – Az igazság az, megkönnyebbülést jelent számomra, hogy a következő körben Portugália és nem Brazília vár ránk."  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik