Vb 2010: Felülmúltuk a németeket, fizikai értelemben is - Del Bosque

Vágólapra másolva!
2010.07.07. 23:13
Vicente del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya a németek legyőzése után elmondta, csapata felülmúlta a Nationalelfet.

„A játékosok fantasztikus meccsen vannak túl. Összetartóak voltak, felülmúlták a németeket, beleértve a fizikai erőt is. Nagyon elégedettek vagyunk. Már csak egy lépés van hátra, amelyre a lehető legjobban felkészülünk. Nyugodtnak kell maradnunk a Hollandia elleni meccs előtt, amely szintén nagy vébét játszik" – mondta Del Bosque.

„Amikor nálunk volt a labda, kényelmesen játszottunk. Ez volt a legjobb forgatókönyv a számunkra. Pedro azért kezdett, mert nyomást akartunk gyakorolni a németek bal oldalára, hogy Lahm ne léphessen fel. De nemcsak a védekezésről szólt a dolog, hanem a támadásról is. Pedro nagyon jól játszott, ahogy a többiek is. A kihagyott helyzetnél azt a döntést választotta, amelyet a legjobbnak ítélt. Nem az a játékos, aki túlcicomázza a dolgokat, hanem praktikus" – tette hozzá a mester.

„Hollandiának nagyszerű labdarúgói vannak, és kiváló kontratámadásokat vezet. Nem gondolhatunk a győzelemre, mielőtt játszottunk volna. A németek veszélyesen kontráztak, de a védelmünk nagyszerű volt" – jelentette ki a szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik