Vb 2014: Scolari Kakáról, meztelen nőről, brazil örömről

Vágólapra másolva!
2013.03.26. 11:42
Luiz Felipe Scolari, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint Oroszország csapatában igen szervezett ellenfélre akadtak hétfő este, így az 1–1-es londoni döntetlen semmiképpen sem kudarc, sőt a hajrábeli talpra állás kifejezetten biztató a világbajnoki felkészülés közepette.

„Az tetszett a legjobban, hogy a meccs végén a csapat jól reagált az eseményekre, egy pillanatra sem estünk kétségbe – utalt a 90. percbeli egyenlítésre Scolari. – A játékosok észnél voltak, járatták a labdát, mert tudták, hogy csak így lehetnek gólhelyzeteik." a 90. percbeli egyenlítésre Scolari. – A játékosok észnél voltak, járatták a labdát, mert tudták, hogy csak így lehetnek gólhelyzeteik."

A jövő évi világbajnokságra házigazdaként készülő Brazília szövetségi kapitánya egy-egy futballista teljesítményére külön is kitért.

„Kaká azt nyújtotta, amit vártunk tőle, de tudni kell, neki elsősorban azt a feladatot adtam, hogy jöjjön vissza az oroszok játékmesterével. Marcelo kiegyensúlyozottan teljesített, jól védekezett, és csak akkor támadott, amikor kellett" – mondta Scolari, aki hibátlannak azért nem akarta láttatni csapata produkcióját.

„Hiszem, hogy jó irányba tartunk. Mindenki tudja, hogy a siker felé vezető úton nem lehet levágni a kanyarokat, az utat végig kell járni. Pontosan ezt tesszük most. Sokat kell még együtt dolgoznunk. A brazil szurkolók biztosak lehetnek abban, hogy jó csapatuk lesz, és örömük telik majd a világbajnokságban."

A 90. percig vezető szbornaja szövetségi kapitánya, Fabio Capello elsősorban a csapatszellemmel volt elégedett.

„Nagyon sokat lehet tanulni az olyan mérkőzéseken, amelyeken olyan topgárda az ellenfél, mint Brazília. Ilyenkor a csapatod is, a játékosaid is mérlegre kerülnek, ami nagyon tanulságos egy edző számára" – mondta Capello, aki említést tett arról is, hogy a hajrában a pályára berohanó – és ezzel a játékot megszakító – szurkolónak is szerepe volt abban, hogy az utolsó percekben a futballistái már nem tudtak megfelelően összpontosítani.

Scolari ezzel kapcsolatban felelevenített egy korábbi esetet, amely még portugál szövetségi kapitányi időszakában történt.

„Észtországban játszottunk meccset, de lehet, hogy Lettország volt, szóval valamelyik országban azon a környéken. Egyszer csak berohant a pályára egy fiatal lány, aki felül nem viselt semmit. Minden szem rászegeződött. Az eredmény akkor nulla nulla volt, végül nyertünk kettő nullára. Lehet, hogy az ellenfél játékosait is kizökkentette a látvány, de engem bizonyosan. Mit mondhatnék? Nem nézett ki rosszul..."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik