Vb 2014: Szörnyű ilyen körülmények között futballozni - Messi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.03.27. 14:38
Lionel Messi szerint az argentin labdarúgó-válogatott játékosai az egy pontért is rendkívül megszenvedtek a Bolívia elleni, idegenbeli világbajnoki selejtezőn.

A La Paz városában, a tengerszint felett 3650 méter magasban lejátszott találkozón Marcelo Martins Moreno vezető góljára a vendégek részéről Éver Banega válaszolt a 44. percben, így már az első félidőben kialakult az 1–1-es végeredmény. Marcelo Martins Moreno vezető góljára a vendégek részéről Éver Banega válaszolt a 44. percben, így már az első félidőben kialakult az 1–1-es végeredmény.

A beszámolók szerint a magaslati levegő és az extrém körülmények több játékosnak is nehéz perceket okoztak. Lionel Messi fáradtnak, tompának tűnt a mérkőzésen, a második félidő kisebb késéssel kezdődött csak el, a lefújást követően kiderült, az FC Barcelona zsenije a szünetben hányingerrel küszködött. A Real Madridban futballozó szélsőnek, Ángel Di Maríanak pedig az egyik ápolás során oxigénmaszkra volt szüksége.

„Sokat szenvedtünk a körülmények miatt – nyilatkozta Messi a mérkőzés után. – Szörnyen nehéz ilyen magasságban futballozni, így tudnunk kell értékelni a Bolíviában megszerzett pontot. Ha ilyen körülmények között lépünk pályára, jóval több időre van szükségünk a regenerálódáshoz.”

Argentína 11 mérkőzés után 24 ponttal vezeti a dél-amerikai zóna vb-selejtezős csoportját, Kolumbia venezuelai veresége miatt Messiék még meg is erősítették első helyüket. A következő fordulóban a kontinens selejtezőinek legnagyobb rangadóját, az Argentína–Kolumbia találkozót rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik