Vb 2014: Dánia nehezen hozta a kötelezőt Máltán

Vágólapra másolva!
2013.09.06. 21:56
A világbajnoki selejtezősorozat európai zónájának B-csoportjában Dánia ha nehezen is, de hozta a kötelezőt, és 2–1-es győzelmet aratott Málta otthonában, így életben tartotta a 2014-es seregszemlére való kijutásról szövögetett álmait.

A mérkőzés elején nyomós okunk volt azt hinni, hogy a dánok gólzáporos győzelmet aratnak, hiszen már a második percben megszerezték a vezetést. A tért ölelő keresztlabda után Martin Braithwaite húzott el a bal oldalon, majd adott középre, ahol a második hullámban érkező – és senkitől sem zavartatott – Leon Andreasen gondolkodás nélkül a jobb alsóba lőtt.

A folytatásban azonban korántsem az zajlott a pályán, amire számítani lehetett, a máltai válogatott dolgozott ki több helyzetet, ettől függetlenül óriási meglepetésnek számított, hogy a 38. percben ki is egyenlített. Cleyton Failla szabadrúgásból szépen csavart a jobb felső sarokba.

A hazaiak azonban nem sokáig örülhettek az egyenlítő gólnak, hiszen a második félidőből hét perc telt el, amikor a dánok ismét előnybe kerültek, miután Ryan Camilleri a saját kapuját vette be.

A meccs hátralévő időben ugyanakkor még izgulnia kellett a vendégeknek, mert egy harmadik góllal nem tudták végérvényesen eldönteni a három pont sorsát.

Az eredmény azonban nem változott, így Dánia kínkeserves győzelmet aratott Málta otthonában, életben tartva ezzel világbajnoki álmait.

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPAI ZÓNA
B-CSOPORT
MÁLTA–DÁNIA 12 (1–1)
Ta'Qali. V: Szidiropulosz (görög)
MÁLTA: Haber – Herrera (Cohen, 89.), Camilleri, Agius, Failla – Mintoff (Fenech, 75.), Sciberras, Schembri – Briffa,, R. Muscat – Mifsud (Vella, 81.). Szövetségi kapitány: Pietro Ghedin
DÁNIA: Andersen – Andreasen (Sloth, 72.), Kjaer, Agger, Boilesen – Jacobsen, Kvist, Eriksen, Braithwaite (Fischer, 84.) – Pedersen, Hvilsom (Krohn-Dehli, a szünetben). Szövetségi kapitány: Morten Olsen
Gólszerző: Failla (38.), ill. Andreasen (2.), Camilleri (52. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik