A franciák a politikusaiknál is jobban utálják a válogatottjukat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.13. 18:01
null
A válogatott megítélése még a 2010-es vb botrányai után romlott le (Fotó: Reuters)
Sosem látott népszerűtlenségnek „örvend” a francia labdarúgó-válogatott: a Le Parisien vasárnap közzétett közvélemény-kutatása szerint történelmi mélységekben van a nemzeti csapat megítélése a lakosság körében.

A BVA kutatóintézet által levezényelt közvélemény-kutatás eredménye alapján a megkérdezettek 82 százalékának „összességében negatív” a képe a francia válogatottról. 54 százalék tartja úgy, hogy a csapat nem tudja kivívni a kijutást a 2014-es, brazíliai világbajnokságra.

A válaszadók nem fukarkodtak a jelzőkkel a válogatott játékosok minősítésénél: 85 százalékuk szerint a játékosok hülyék, 73 százalékuk szerint durvák, ezenkívül önzők és individualisták (84 százalék), valamint túlfizetettek (86 százalék).

A kutatás egyik megdöbbentő eredménye szerint a francia válogatott sztárjai – Franck Ribéry, Karem Benzema vagy Samir Nasri – az ország összes politikusánál népszerűtlenebbek, beleértve a rendre a népszerűtlenségi lista élén álló Nicolas Sarkozy, Francois Hollande duót. A csapat legnépszerűbb játékosa a csapatkapitány Hugo Lloris.

„Ezek a számok semmit jelentenek, marhaság az egész kutatás. A lakosság ötven százaléka eleve nem is szereti a futballt... Ennek ellenére hatmillióan ültek a tévé előtt és 40 ezren a Parc des Princes-ben az ausztrálok elleni felkészülési meccsen, kedden pedig 70 ezer drukker lesz a Stade de France-ban a finnek ellen. Úgy hiszem, a kutatási eredmények ellenére az emberek szeretik a csapatot” – reagált a Le Parisien újságírójának Noël Le Graët, a francia szövetség (FFF) elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik