Paulo Sousa szerint C. Ronaldónak kijár már az Aranylabda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.10. 09:13
null
Paulo Sousa szerint minden idők legjobb portugál válogatottja formálódhat Cristiano Ronaldo köré (Fotó: fifa.com)
Paulo Sousa, a Videoton korábbi portugál trénere úgy véli, Cristiano Ronaldo végre megérdemelné az Aranylabdát – s nemcsak portugálként állítja ezt, hanem mert a Real Madrid játékosa évek óta csúcsformában játszik, és folyamatosan fejlődik. Ennek hazája válogatottja is nagy hasznát veszi, az izraeli Maccabi Tel-Avivot irányító szakember szerint a CR köré épülő nemzeti csapat minden idők legjobb portugál tizenegye lehet.

„Ha a statisztikákat és a nagy pillanatokat nézzük, nem túlzás azt állítani, hogy Cristiano Ronaldóval minden idők legjobb portugál válogatottja formálódik – idézte a FIFA honlapja a kétszeres Bajnokok Ligája-győztest, aki 1991 és 2002 között 51-szer szerepelt a portugál nemzeti csapatban. – Cristiano folyamatosan fejlődik, és képes korábban elképzelhetetlen szintre jutni. Nagyon szorgalmas, mostanra intézménnyé vált, vele valóban sikeres lehet a válogatott.”

Sousától azt is megkérdezték, lát-e esélyt rá, hogy honfitársa kapja meg az Aranylabdát.

„Portugálként arra számítok, hogy ő fogja elnyerni, de ha elvonatkoztatok attól, hogy a honfitársam, a legutóbbi pár évben nyújtott teljesítménye káprázatos. Valóban folyamatosan képes fejlődni, udvarias és még mindig nagyon fiatal. Amikor vele dolgoztam, láttam rajta, hogy mindig új célokat tűz ki maga elé, és mindig nagyon lelkes volt, hogy elérje azokat. Teljesen megérdemli az elismerést, amit kap” – mondta Sousa.

A válogatottat korábbi játékostársa, Paulo Bento vezeti, s a Maccabi szakvezetője szerint Brazíliában is az esélyesek közé kell sorolni a kvalifikációt a svédek elleni pótselejtezőben kiharcoló csapatot.

„A portugál válogatott az utóbbi időkben a nagy tornákon rendre a legjobbak közé tartozik, legyen szó Európa-bajnokságról vagy vébéről, már el is várják a csapattól, hogy sokáig meneteljen. Sokszor láttuk, hogy nagyon nehéz csoportból is tovább tud jutni, és a németek, az amerikaiak és a ghánaiak csoportjából is valós elvárás a kieséses szakasz elérése” – mondta Paulo Sousa.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik