Vb 2014: Platini szerint ez nem Európa világbajnoksága lesz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.25. 18:02
Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, a korábbi háromszoros aranylabdás futballista szerint a házigazda Brazília, valamint Argentína a két legnagyobb esélyese az idei világbajnokságnak.

„Brazília minden labdarúgó-világbajnokságnak esélyese, tetejébe most otthon játszik. És Argentína is erős lesz, Dél-Amerika nagyon erős lesz" – mondta Platini a 2016-os Európa-bajnokság menetrendjének pénteki ismertetése alkalmából tartott sajtótájékoztatón. a 2016-os Európa-bajnokság menetrendjének pénteki ismertetése alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A francia válogatottal kétszer vb-elődöntőbe jutó (1982, 1986), egyszer Európa-bajnokságot nyerő (1984) Platini az európai csapatok reményeiről visszafogottan beszélt.

„Számukra ez nem lesz egyszerű próbatétel, de mondjuk az is igaz, hogy például Franciaország, Németország vagy Anglia legyőzése sem lesz könnyű feladat" – fogalmazott diplomatikusan a sportvezető.

A világbajnokság június 12-én kezdődik. Mint ismert, az amerikai kontinensen még egyetlen európai válogatottnak sem sikerült labdarúgó-világbajnokságot nyerni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik