„Az istenek meghallgatták Brazíliát” • „James marslakó”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.29. 11:16
Brazília és Kolumbia továbbjutását követően a nemzetközi sajtó Júlio Césart, a brazilok megmentőjét és a kolumbiai hőst, James Rodríguezt méltatta.

Megkezdődött a labdarúgó-világbajnokság kieséses szakasza, a nyolcaddöntő első játéknapján Brazília tizenegyespárbajban lépett át Chilén, hogy a legjobb 8 között az Uruguayt James Rodríguez duplájával kiejtő Kolumbiával küzdjön meg az elődöntőért. A nemzetközi sportsajtó szalagcímei egybehangzóan a két tizenegyest is hárító Júlio Césart és James Rodríguez parádés teljesítményét, a brazilok szerencséjét, illetve Kolumbia lendületét emelték ki.

Brazília tizenegyespárbajban lépett át Chilén, hogy a legjobb 8 között az Uruguayt James Rodríguez duplájával kiejtő Kolumbiával küzdjön meg az elődöntőért. A nemzetközi sportsajtó szalagcímei egybehangzóan a két tizenegyest is hárító Júlio Césart és James Rodríguez parádés teljesítményét, a brazilok szerencséjét, illetve Kolumbia lendületét emelték ki.

A Marca címlapja
A Marca címlapja

„Az istenek meghallgatták Brazília imáit” – írja címlapján a spanyol Marca, amely szerint Brazília „11 méterre volt az újabb Marcanazótól”, azaz egy 1950-eshez hasonló vb-tragédiától.

„A bajnok mázlija” – a katalán Sport a brazilok szerencséjére hegyezte ki szombati sikerüket. „Drámai tizenegyespárbaj után továbbjutott Brazília. Neymar ott lesz a negyeddöntőben, miután legyőzte Alexis Chiléjét” – emelte ki a két barcelonai párharcát a lap.

„Julio César megmentette Brazíliát” – írja címlapján a brazil O Globo.

„Kolumbia elropogtatta Uruguayt” – adta el tudósítását kissé ironikusan a francia L’Équipe.

„Júlio César átírta a történetet” – szól a Corriere dello Sport, hősként beállítva az Inter korábbi, BL-győztes kapusát. „Neymarékra az Uruguayt egymaga elintéző James Rodríguez és társai várnak a folytatásban.”

A Gazzetta első oldala
A Gazzetta első oldala

„Brazil pánik, Ave César!” – írja a szintén olasz La Gazzetta dello Sport. „A brazilok 120 izzasztó és feszültséggel teli percet követően jutottak a negyeddöntőbe” – folytatja, szintén az exinteres Césárt beállítva a párharc főszereplőjének. „Kolumbia Super, James marslakó” – tér ki a szombat este másik továbbjutójára a rózsaszín napilap.

„Koncert a Maracanában, Kolumbia előadásában. A karmester: James Rodríguez” – a kolumbiai El País egy zenei hasonlattal élt a továbbjutást követően.

„James, a Tigris”– az argentin Ole már Falcao becenevét is Rodríguezre ragasztotta, célozva arra, hogy Kolumbia a sztárcsatár hiányában is kitűnően muzsikál.

„Véget ért az álom” – szól az uruguayi Ovación címlapja. Az újság elemzésben Suárez hiányával, a halálcsoport okozta fáradalmakkal és a rengeteg utazással magyarázza Uruguay Kolumbiától elszenvedett vereségét. Emellett az ellenfél védelmét és az ellenállhatatlan James Rodríguezt is dicsérték: „zsenialitása mindent megváltoztatott”.

Az uruguayi El Observador világfájdalomról ír, és hozzáteszi: a kolumbiaiak alázatos és gyors futballja végig dominált, az uruguayiak csupa szív, de ötlettelen játékával szemben.

Brazíliából tudósító munkatársaink Sony Xperia Z2 okostelefonja a formatervezés magasiskolája. (x)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik