Vb 2014: Diego Costa brazil szülővárosa elspanyolosodott

Vágólapra másolva!
2014.06.11. 10:38
null
Diego Costa a spanyolok keddi sajtótájékoztatóján (Fotó: Reuters)
Diego Costa, a spanyol labdarúgó-válogatott brazíliai születésű csatára nem részesült ellenséges fogadtatásban a csütörtökön kezdődő világbajnokság helyszínén, sőt szűkebb pátriáját úgy-ahogy a spanyol válogatott mellé állította.

 

„Eddig minden rendben van, az emberek úgy fogadtak, ahogyan vártam, bár valószínűleg nem minden tapasztalatom lesz pozitív – mondta a spanyolok keddi sajtótájékoztatóján Diego Costa. – Bennem emiatt amúgy nincs feszültség, hiszen azok, akik ismerik a helyzetemet, mögöttem állnak.”

Mint ismert, Diego Costa nem tudott stabil helyet kiharcolni a brazil válogatottban, ezért – a spanyolországi futballvezetők sugallatára – élt a lehetőséggel, felvette a spanyol állampolgárságot, és sikerült is beverekednie magát a világ- és Európa-bajnok Spanyolország vb-keretébe.

„Különleges bánásmódban részesítenek, otthon érzem magam a spanyolok között. És ez nagyszerű érzés. Csodálatos időszakát élem az életemnek, és ezért hálásnak kell lennem” – beszélt spanyolországi befogadásáról a játékos.

Diego Costa Brazília északkeleti részéről, Lagartóból származik, ahol óriási rajongótábora van, ezért aztán ott jól is fogynak a spanyol válogatott mezei és a spanyol zászlók.

„Mi lettünk Brazília spanyol csücske, van itt vagy százezer szurkolójuk” – érzékeltette az új helyzetet az Atlético Madrid támadójának testvére, Jair.

A klubidény végén sérüléssel bajlódó, a Bajnokok Ligája döntőjének legelején kényszerűségből lecserélt Diego Costa felgyógyult, nincs akadálya annak, hogy pályára lépjen a spanyolok első vb-mérkőzésén pénteken Hollandia ellen. A családja mindenesetre ott lesz a salvadori stadion lelátóján.

„A szüleim nagyon boldogok, hogy most végre a közelükben vagyok. Ők megértették a döntésemet, végig mellettem álltak” – tette hozzá Diego Costa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik