Vb 2014: Neymar megsérült, nagy munka vár a dokikra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.29. 02:57
null
Neymar éppen szemkinyomásnak álcázott elsősegélyben részesül (Fotó: Reuters)
Neymar combján nyomot hagyott a szombati nyolcaddöntő.

 

Neymar fájdalmat érez a jobb combjában, a még a chileiek elleni – tizenegyesekkel megnyert – szombati vb-nyolcaddöntő elején összeszedett sérülést kezelni kell.

„Egy kemény belépő hagyott nyomot a lábán – idézte fel a 4. percben Charles Aranguizzal történt összecsapást Luiz Felipe Scolari, a brazilok szövetségi kapitánya. – Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ott lehessen velünk a negyeddöntőben, van erre öt napunk."

Neymar kétszer kért pályán kívüli ápolást a szombati mérkőzésen (másodjára Arturo Vidaltól kapott egyet a 28. percben) –, de végigjátszotta a 120 percet, sőt a tizenegyesek során ő volt az ötödik brazil próbálkozó, találata végül győzelmet ért – ez a kitartás mindenképpen biztató a selecao aggódó hívei számára.

„Ez nagyon kemény próbatétel volt... Annyi érzelem szabadult fel, látják, én is örömkönnyeket hullajtok – mondta a lefújás után Neymar. – Tudjuk, hogy éppenséggel nem ez volt a legjobb meccsünk, de a győzni akarásunkhoz aligha fér kétség. Ilyen szenvedős meccsre nem is emlékszem a karrieremből. Már az elején kaptam egy rúgást, és a fájdalom végig zavart. Persze az efféle tüskékhez volt már alkalmam hozzászokni... Mindegy, remélem, sikerül kiheverni a történteket, és a legjobb formámban térhetek vissza."

A Barcelona klasszisa nem ment el szó nélkül a brazil kapus, a két tizenegyest hárító Júlio César teljesítménye mellett sem, mondván, „ő akkor alakít nagyot, amikor kell", éppen ezért „bennem nem volt félelem".

Brazília Kolumbiával játszik a negyeddöntőben, a mérkőzést július 4-én rendezik meg Fortalezában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik