Mindenki James Rodríguez ellen. De van-e még esélyük Messiéknek?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.07. 10:43
null
Bár James Rodríguez már nem léphet pályára a vb-n, így is neki van a legnagyobb esélye az Aranycipőre (Fotó: Action Images)
Az elődöntők előtt a talpon maradt válogatottak végső esélyeit már taglaltuk tegnap, ma pedig a mesterlövészeké lesz a szó (x).

 

Bár már a világbajnokság előtt is alighanem ismerte a futballszurkolók túlnyomó többsége, a brazíliai tornán nyújtott elképesztő teljesítményével és személyiségével valószínűleg egycsapásra közönségkedvenccé vált.

Hogy kiről van szó? Természetesen a Monaco 22 éves kolumbiai sztárpalántájáról, James Rodríguezről! A dél-amerikaiak letargiája Radamel Falcao kiesése miatt nem sokáig tartott, ugyanis a válogatott a hercegségbeli támadó klubtársának köszönhetően így is szárnyalt.

„Hámesz" a görög kiütése (3–0) során a 93. percben még csak a végeredményt állította be, Elefántcsontpart ellen már ő törte meg a jeget (2–1), majd Japán ellen is végleg lerendezte az összecsapást (4–1). A csoportkörben szerzett három gólja után még mindig nem tőle volt hangos a nemzetközi sajtó, de aztán jött az Uruguay elleni nyolcaddöntő (2–0), és a vb talán legnagyobb gólja, mikor is előbb mellel megszelídítette, majd jó 25-ről óriási erővel kapura zúdította a labdát, amely a lécről vágódott a gólvonal mögé. A második félidőben duplázott a szélső, ezt követően pedig hirtelen élre állt a mesterlövészek listáján.

A házigazda brazilok ellen tizenegyesből betalált ugyan, de Kolumbia ezzel együtt is elvérzett a nyolc között. Jól jellemzi azonban a vb-jét, hogy a kiesés után a brazil játékosok egy emberként vigasztalták majd éltették James királyt.

Akinek igencsak jó esélye van rá, hogy Aranycipővel ünnepelje 23. születésnapját (szombaton tölti be, vasárnap rendezik a döntőt). Mert bár Rodríguez már nem léphetett pályára, így pedig az élmenők többségével szemben két meccs hátránya is lehet, hat találatával még így is vezet, ráadásul kiosztott két gólpassza is sokat nyomhat a latba a végén – hiszen egyenlőség esetén ez az első rendező elv. James Aranycipője hozhatja a legkevesebb pénzt a konyhára, elsősége 1.65-szörös oddsszal bír a Tippmixprónál.

S akkor most térjünk ki a kihívókra is! Neymar parádésan kezdte a hazai tornát, de Kolumbia ellen olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy már nem léphet pályára a vb-n, így pedig hiába áll négy góllal, és van a braziloknak még két meccsük, ő már semmiképp sem előzhet.

A négyszeres aranylabdás Lionel Messi a korábbi mundialokkal ellentétben ezúttal alaposan megszórta magát, igaz, a csoportkörben szerzett négy találata óta a kieséses szakaszban csak gólpasszig jutott. A Barcelona klasszisa még így is az első számú riválisa Jamesnek (4.25).

Mellette a gólpasszokkal is jól álló német Thomas Müllernek van még reális esélye, ha a brazilok elleni meccsen és a helyosztón ő is megtalálja a csoportmérkőzések során elvesztett góllövő csukáját. Eddig ő is négyszer talált be (6.50).

Rajtuk kívül még két holland játékosra fogadhatunk, az egyaránt háromgólos Robin van Persie-re (15.00) valamint Arjen Robbenre (17.00). Apró szépséghiba, hogy ők ezt a mennyiséget már a második meccsükön elérték, azóta csendesek. De lehet, hogy csak eddig?

A fentiekből nem meglepő, hogy a fogadóiroda szerint hat találat elég lesz a gólkirályi címhez (1.20), ha valaki beelőz, szépen szakíthatunk egy hét- (4.75), vagy egy legalább nyolcgólos játékossal (9.00).

A világbajnokság elődöntőinek mérkőzéseire további fogadási lehetőségeket és oddsokat a Tippmixpro oldalán talál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik