Vb 2014: „Schürrle erős, Neuer csúcsformában - a többiek szégyen”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.01. 11:01
null
Neuer (jobbra) gyakorlatilag söprögetőt játszott (Fotó: Action Images)
A német lapok Manuel Neuert méltatják, és egyetértenek abban, hogy egyedül a továbbjutással lehetnek elégedettek.

„Körömrágós siker Algéria ellen” – írja beszámolójában a Kicker, hozzátéve, hogy André Schürrle gólja hozta el a megkönnyebbülést a hosszabbításban a hétfői világbajnoki nyolcaddöntőben. A német válogatott védelme az első félidőben gyengén teljesített, így a társak köszönetet mondhattak Manuel Neuernek, hogy nem kerültek hátrányba. A második játékrészben már jobbak voltak a németek, de így is hosszabbításra kényszerültek.

„Mit akarnak tőlem? Az nem fontos, hogyan, a lényeg az, hogy ott vagyunk a negyeddöntőben. Azt gondolják, hogy a legjobb tizenhat között minden sétagalopp lesz? Eredményes világbajnoki szereplést szeretnének, vagy hogy szép futballal búcsúzzunk? Ennyivel a mérkőzés után nem tudom hová tenni a kérdéseket, örülünk, hogy nyertünk. Algéria nagyon megnehezítette a dolgunkat, de a végén megérdemelten győztünk. Most három napot a jégfürdőben fogok tölteni” – idézik Per Mertesackert.

A Bild rekordnézettséget emleget a találkozó kapcsán: 28.21 millióan látták Németországban a ZDF közvetítését, majdnem egymillióval többen, mint az Amerikai Egyesült Államok elleni csoportrangadót. Mindezzel 85.1 százalékos közönségarányt ért el a csatorna.

„Schürrle erős, Neuer csúcsformában – a többiek szégyen” – értékeli a Bild a találkozón látottakat, kiemelve, hogy a világbajnokságon most nyújtotta a leggyengébb teljesítményt a válogatott, és az egyik leggyengébbet Joachim Löw kapitánysága alatt.

„Sok hiba – csak az eredmény pozitív” – olvasható a sport1.de tudósításában, amely ötlettelen játékot emleget, és kiemeli, sokat köszönhet a válogatott Neuernek, aki testi épségét sem kímélve gyakorlatilag söprögetőt játszott.

A Der Spiegel is nyögvenyelős sikerről ír, amely során a németek nem tudták irányítani a játékot. A cikkben felteszik a kérdést, vajon ez elegendő lesz Franciaország ellen?

A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint ritkán játszik a nemzeti csapat ennyi hibával és ilyen ötlettelenül, mint tette azt Algéria ellen az első félidőben.

EMLÉKEZTETŐ

VB 2014, NYOLCADDÖNTŐ
NÉMETORSZÁG–ALGÉRIA 2–1 (0–0, 0–0, 1–0) – HOSSZABBÍTÁS UTÁN
Porto Alegre,
Beira-Rio. 43 063 néző. Vezette: Ricci (brazil)
NÉMETORSZÁG:
Neuer – Mustafi (Khedira, 70.), Mertesacker, J. Boateng, Höwedes – Schweinsteiger (Kramer, 109.), Lahm, Kroos – Özil, Th. Müller, Götze (Schürrle, 46.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
ALGÉRIA:
M'bolhi – Mandi, Belkalem, Hallis (Bugerra, 97.), Gulam – Laszen, Mosztefa, Taider (Brahimi, 78.) – Feguli, Szudani (Dzsabu, 100.), Szlimani.Szövetségi kapitány:Vahid Halilhodzic
Gólszerző: Schürrle (92.), Özil (119.), ill. Dzsabu (121.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik