Vb-aranycipő: Rodríguez nyer? Müller előz? Messi csodát tesz?

Vágólapra másolva!
2014.07.10. 10:44
Döntőjéhez érkezett a brazíliai labdarúgó-világbajnokság, az érmeseken kívül már csak egy kérdésre keressük a választ. Ki lesz a torna gólkirálya? (x)

A Tippmixpro fogadási kínálatában még hat névre fogadhatunk, egy kolumbiai, egy argentin, két német és két holland elosztásban. A hatból azonban csak kettőnek van reális esélye elhódítani az Aranycipőt, a többieknek csodával határos teljesítmény kell a hátralévő egy-egy mérkőzésen. Tippmixpro fogadási kínálatában még hat névre fogadhatunk, egy kolumbiai, egy argentin, két német és két holland elosztásban. A hatból azonban csak kettőnek van reális esélye elhódítani az Aranycipőt, a többieknek csodával határos teljesítmény kell a hátralévő egy-egy mérkőzésen.

A kolumbiai James Rodríguez már a negyeddöntőben búcsúzott, de öt mérkőzésen olyan szépen termelt (6 gól, 2 gólpassz), hogy azóta az élen áll. Természetesen az ő esélye a legnagyobb a gólkirályi címre, 1.50-szeres pénzt fizet, ha marad minden a jelenlegi állás szerint.

A 24 éves Müller második vb-gólkirályi címét gyűjtheti be (Fotó: Action Images)
A 24 éves Müller második vb-gólkirályi címét gyűjtheti be (Fotó: Action Images)

A nyakában liheg az ötgólos (+ három gólpassz) német, Thomas Müller, akinek mindössze egyetlen gól kell az előzéshez, amit a döntőben, Argentína ellen szerezhet meg. A feladat nem könnyű, hiszen Messiék a kieséses szakaszban még nem kaptak gólt a vb-n. Müller gólkirályi címére – ami egyből duplázást is jelentene a 2010-es vb-t követően – jelenleg 3.25-szörös szorzóval fogadhatunk.Az aranycipős rangsor eldöntésénél elsősorban a rúgott gólok száma, majd a gólpasszok, végül a pályán eltöltött idő számít.

Pillanatnyilag (Neymar mögött) a negyedik helyen Lionel Messi négy góllal és egy gólpasszal. A Barcelona argentin sztárjának szinte csodára, azaz egy mesterhármasra lesz szüksége a fináléban, de két gól és két gólpassz is elég lehet, ha közben Müller nem talál a hálóba. Ennek megfelelően alakul Messi aranycipős oddsa: 10.00-szeres pénzt kínál rá a Tippmixpro.

A teljesség kedvéért a végére emlékezzünk meg három esélyesről: a két holland, Robin van Persie és Arjen Robben 3-3 góllal áll, a bronzmeccsen még ők is tehetnek csodát. Előbbi Aranycipője 100.00-szoros, utóbbié 80.00-szoros pénzt fizet. Elméletileg harcban áll még a szintén háromgólos André Schürrle is, de a német neve mellett álló 150.00-szeres odds is jól mutatja, hogy a gyakorlatban nem sok esélye maradt a gólkirályi cím elhódítására.

A világbajnokság mérkőzéseire további fogadási lehetőségeket és oddsokat a Tippmixpro oldalán talál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik