PSG: Mbappé nem hosszabbított, a klub akkor is fizet neki, ha távozik

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.01. 10:47
null
Kylian Mbappé nem hosszabbított, jövője ebben a hónapban eldől (Fotó: Getty Images)
Nem aktiválta a szerződéshosszabbítási opcióját a Paris Saint-Germainnél Kylian Mbappé, így a francia támadó 2024 nyarán ingyen távozhat. Emellett a klub hűségbónuszt akkor is fizet a játékosának, ha nem Párizsban kezdi meg a következő idényt. 

 

Nem állt be drasztikus fordulat július 31-én a Kylian Mbappé-ügyben, ugyanakkor ez a dátum rendkívül fontos volt mind a francia csillagnak, mind a Paris Saint-Germainnek.

Mbappénak eddig lehetett volna alkalma aktiválni a 2022 nyarán aláírt szerződésében lévő, plusz egy évre szóló hosszabbítási opciót, de ezt nem tette meg. A Relevo szerint a kétéves kontraktus aláírásakor a PSG egy 80 millió eurós bónusszal kívánta a franciát megjutalmazni hűségessége miatt. Ezt két részben kapja meg a támadó, az első részletet július 31-ig, a másodikat augusztus 31-ig kell a klubnak folyósítania. Ezzel szemben a COPE és az Asis úgy tudja, hogy ez az összeg 60 millió, amelyet egyben kap meg a játékos, attól függetlenül, hogy a 2023–2024-es idényben hol játszik.

Fabrizio Romano szerint a PSG biztos abban, hogy Real Madrid már megállapodott Mbappéval a 2024-es csatlakozásról, és a párizsiak emiatt mindenképp megszabadulnának tőlé még idén nyáron.

A L'Équipe arról ír, hogy a klub a Chelsea-re vár, hogy érdeklődést mutasson, ugyanakkor szerintük a Real Madrid is ajánlatot tesz, de csak az átigazolási időszak végén. Ezzel Florentino Pérezék arra kényszeríthetik a PSG-t, hogy mindenképpen elfogadják az ajánlatukat, ha pénzt szeretnének kapni Mbappéért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik