Roberto De Zerbi a Marseille új vezetőedzője – hivatalos

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.06.30. 16:30
Hivatalossá vált Roberto De Zerbi érkezése (Fotó: om.fr)
A francia labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Olympique Marseille bejelentette a hivatalos felületein, hogy Roberto De Zerbi veszi át a csapat irányítását.

 

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az Olympique Marseille megállapodott az olasz edzővel, azonban akkor még hátravolt, hogy a klub minden érintettel megegyezzen az ügyben. Úgy tűnik, minden akadály elhárult, mert a 45 esztendős szakember három évre aláírt az OM-hez.

„Örülök, hogy csatlakozhatok az Olympique Marseille-hez, ezzel komoly vágyam vált valóra – nyilatkozta Roberto De Zerbi a klub hivatalos oldalának. – Az OM történelme és presztízse, a szurkolók szenvedélye és fanatizmusa, illetve Frank, Pablo és Mehdi (Frank McCourt többségi tulajdonos, Pablo Longoria elnök és Mehdi Benatia sportigazgató – a szerk.) komoly érdeklődése és lelkesedése egyaránt fontos szempont volt a tekintetben, hogy úgy döntöttem, belevágok ebbe a kalandba. Alig várom, hogy a csapat edzőjeként leüljek a kispadra a Stade Vélodrome-ban, és segítsek a klubnak visszakerülni arra a szintre, ahová való.”

De Zerbi kisebb olasz együtteseknél kezdte edzői pályafutását, majd 2021-ben az ukrán Sahtar Doneck kispadjára ült le, egy évvel később pedig átvette az angol Brighton & Hove Albion irányítását, amellyel első idényében a hatodik helyen zárt a Premier League-ben. A gárda a legutóbbi szezonban így indulhatott az Európa-ligában, ahol csoportelsőség után a nyolcaddöntőig jutott, míg a bajnokságban a 11. helyen végzett a tréner vezetésével.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik