Vizsgálat indult Mbappé ellen nemi erőszak vádja miatt – sajtóhír

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.10.15. 10:23
Sajtóhírek szerint Kylian Mbappé ellen eljárás indult (Fotó: Imago Images)
A válogatott szünetben Svédországban járó Kylian Mbappé ellen sajtóhírek szerint nemi erőszak vádja miatt indult eljárás. A világbajnok támadó közösségi média oldalán cáfolta a híreket, és a korábbi klubját emlegeti fel.

Arról korábban beszámoltunk, hogy a francia válogatottba be nem kerülő Kylian Mbappé pihenés helyett Svédországban bulizott. Sajtóhírek szerint a világbajnok támadó ellen nemi erőszak miatt nyomoznak Svédországban. 

Az Expressen beszámolói szerint október 10-én csütörtökön Stockholmban a Chez Jolie nevű étteremben vacsorázott, majd a V nevű klubba ment. Az Aftonbladet portál szerint a rendőrség szombaton kapott feljelentést, miután az állítólagos áldozat orvosi ellátásban részesült. Az Expressen szerint a svéd rendőrség Mbappé ellen szexuális erőszak megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást, ami a svéd igazságszolgáltatásban a skála legalsó szintje. Szombaton és hétfőn rendőrök tartózkodtak abban a stochkolmi szállodában, ahol Mbappé tartózkodott.

A nyomozást vezető Marina Charikova ügyész nem kommentálta az esetet. Kylian Mbappé X-oldalán reagált a pletykákra. „ÁLHÍREK! Annyira kiszámítható, hogy a meghallgatás előtti napon történik ez...”

A 25 éves világbajnok támadó ezzel a közte és korábbi klubja közötti vitára utalt. Mbappé ugyanis 55 millió eurós ki nem fizetett bére miatt áll vitában a Paris Saint-Germainnel, a játékos kedden – a szexuális erőszak vád másnapján – találkozik a párizsi klubbal a Francia Labdarúgóliga fellebbviteli bizottsága előtt. Mbappé képviselői az AFP hírügynökségnek adott nyilatkozatában közölték, hogy az Aftonbladet információ „rágalmazó pletykák”, továbbá megteszik a szükséges intézkedéseket.

Nem sokkal később a L'Équipe-en jelent meg egy kiszivárgott vélemény egy PSG-alkalmazottól. „Őszintén szólva, ez sajnálatos. Mindenért a PSG felelős vele kapcsolatban. Madridban csak büntetőkből tud betalálni, ez a PSG miatt van? Kihagyja a válogatott meccseket, de nem sérült? PSG. Most pedig a PSG sztorikat talál ki róla Svédországban, erre inkább nem is reagálunk.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik