Újabb súlyos sérülés

SEBASTIAN TAMÁSSEBASTIAN TAMÁS
Vágólapra másolva!
2004.11.04. 21:03
Címkék
Kórház a város szélén&" - jellemezte keserű iróniával csapatát idősebb Ocskay Gábor, az Alba Volán szakosztályigazgatója.
"Az új évad kezdete, tehát szeptember eleje óta a székesfehérvári gárdánál hosszabb-rövidebb időre kidőlt Karol Rusznyák, Rastislav Ondrejcik és Palkovics Krisztián térdműtét miatt, Szuna Roland keresztszalag-sérülést szenvedett, az új igazolásnak, a rendkívül ponterős szlovákiai Kövér Gábornak előbb visszatört a hüvelykujja, jelenleg pedig övsömör miatt akkora antibiotikum-dózisokkal tömik, hogy nem léphet jégre, s akkor még nem szóltunk a talán legfájdalmasabb veszteségről, a szívproblémákkal küszködő ifjabb Ocskay Gáborról. A nem rövid sérüléslajstrom újabb áldozattal "gazdagodott": a Volán és a válogatott védője, Svasznek Bence kézközépcsonttörést szenvedett.

Svasznek Bence (jobbra) súlyos sérülése miatt lemarad az olimpiai selejtezôtornáról (Fotó: Danis Barna)
Svasznek Bence (jobbra) súlyos sérülése miatt lemarad az olimpiai selejtezôtornáról (Fotó: Danis Barna)
Svasznek Bence (jobbra) súlyos sérülése miatt lemarad az olimpiai selejtezôtornáról (Fotó: Danis Barna)
- A keddi, Jesenice elleni meccs második harmadának végén történt - kezd a történetbe Svasznek. - Egy teljesen szabályos palánkraszorításnál a testem és a plexi között maradt jobb kezem, hatalmasat roppant és rögtön éreztem, hogy nagy a baj. Nem is tudtam folytatni a mérkőzést. Azóta már be is gipszelték, a jobb kisujjam fölötti csontocska tört el, legalább négy hét pihenő vár rám, és még szerencsésnek is mondhatom magam, mert egyelőre úgy néz ki, megúszom műtét nélkül.
- Ez azt jelenti, hogy nem vehet részt a válogatottal a jövő héten esedékes, kulcsfontosságú olimpiai selejtezőtornán, a norvégiai Hamarban…
- Igen, és lemaradok a fontos Interliga-meccsekről, a most vasárnapi Magyar Kupa-elődöntőről, sőt, ha jól számolom, még a november huszonhatodikai kupadöntőről is… Persze nem vagyok boldog, de egy sérülés mindig benne van a pakliban. Most az a lényeg, hogy rendbejöjjön a kezem, akad majd még fontos meccs a felgyógyulásom után is.
- Keménységért aztán nem kell önt a szomszédba küldeni, csoda, hogy eddig elkerülték a nagyobb sérülések.
- Tényleg nem panaszkodhatok, legutóbb hét éve sérültem meg, még a Fradi színeiben, egy Újpest elleni rangadón tört el a jobb szárkapocscsontom, azóta viszont semmi.
- Ilyen körülmények közepette, amikor állandóan van egy-két hiányzó ember a Volánnál, nem lehet egyszerű csapatot építeni.
- Nem is értem, hogy csinálja Pat Cortina, neki a legnehezebb a dolga. Ezért is nagy fegyvertény, hogy évadkezdés óta tartjuk a második helyünket a legyőzhetetlennek tűnő Jesenice mögött az Interligában. Biztos vagyok benne, hogy a válogatottban is helytállnak a fiúk Norvégiában, Cortina úgy vezényli majd ki a társaságot a jégre, hogy a továbbjutás kiharcolása a feladat. Akármennyi is a sérült, nem adhatjuk alább. ---- E ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik