A nyár sem lesz unalmas

SEBASTIAN TAMÁSSEBASTIAN TAMÁS
Vágólapra másolva!
2005.05.23. 23:53
Címkék
Jégkorongban javában "dúl a holt szezon", persze a kulisszák mögött ilyenkor is gőzerővel dolgoznak: a vezetőség építi a következő évad csapatát, zajlanak a tárgyalások, szerződés-aláírások.
"Tudna délután négy után telefonálni?" - kérdezte idősebb Ocskay Gábor, az Alba Volán-FeVita szakosztály- igazgatója, amikor délelőtt telefonon felkerestük. - Folyamatosan tárgyalok a játékosokkal."

Szóval, ilyenkor sincs eseménytelenség az igencsak sikeres évet záró, Magyar Kupa-győztes, bajnok, a Kontinentális Kupában harmadik helyen záró csapatnál.

- A Volánnál jelenleg az első számú tárgyalási "front" az edzővel, Pat Cortinával zajlik. Csak ezután tudjuk igazából elkezdeni a csapatépítést. Arra kértem Patet, hogy e hét szerdáig adjon választ, hogy megkezdhessük a felkészülést a jövő évadra. Úgy érzem, maradni fog, persze ez még csak találgatás.

- A játékosokkal való tárgyalások milyen stádiumban vannak?
- A játékosok már kézhez kaptak egy szerződésajánlatot, most azt tanulmányozzák. Két kapusunknak, Budainak és Hetényinek élő szerződése van még egy évig, Ondrejcikkel, Kövérrel és Csibivel már megállapodtunk. A napokban jön vissza Fehérvárra tárgyalni Sille Tamás, remélem, hogy ő is marad, Holéczyval pedig elutazása előtt szóban megállapodtunk. Palkovics és Ocskay szerződésajánlatában szerepel, hogy komoly külföldi ajánlat esetén elengedjük őket, vannak is irántuk érdeklődők, persze egyelőre a puhatolózás szintjén, korai még bármiről is érdemben beszélni, mindenesetre június elejéig nekik is választ kell adniuk, hogy mennek vagy maradnak. Valko, aki az elmúlt szezon végén érkezett hozzánk, szintén jelezte, hogy szívesen maradna, aki viszont biztosan távozik, az a center Rusznyák. Külföldről épp ezért egy minőségi centert és egy védőt szeretnénk igazolni, többek között egy olyan magyar anyától származó kanadai sráccal tárgyalunk, akire később a válogatottban is számíthatnánk.

- Az alapozást a tárgyalások ellenére megkezdték már?
- Persze, a felkészülést, a szárazedzéseket június végéig Énekes Lajos másodedző irányítja. Igaz, sokan hiányoznak, hiszen ezt a holt szezont használják ki a játékosok különféle bajaik orvoslására. Szóval, messze még az évadkezdet, de higgye el, egy cseppet sem unatkozunk…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik