A bajnok Anaheim bő tíz perc alatt intézte el a Detroitot

Vágólapra másolva!
2007.10.16. 08:30
A harmadik harmadban bő tíz perc alatt intézte el a bajnok Anaheim Ducks együttese a Detroit Red Wings gárdáját az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) 13. játéknapján. A Buffalo hazai pályán az utolsó húsz percben kétgólos hátrányból állt fel, majd hosszabbításban verte a Toronto Maple Leafs csapatát. Idegenben nyert a San Jose Sharks.
Chris Kunitz ünnepel miután mattolta Dominik Haseket
Reuters
Chris Kunitz ünnepel miután mattolta Dominik Haseket
Chris Kunitz ünnepel miután mattolta Dominik Haseket
Reuters
Chris Kunitz ünnepel miután mattolta Dominik Haseket

Három-hármas állásnál kezdte el az utolsó harmadot az Anaheim és a Detroit. Majdnem a felvonás derekáig ez nem is változott, ekkor azonban Samuel Pahlsson váratlanul – hiszen a kacsák emberhátrányban voltak – előnyhöz jutatta a hazaiakat. Ekkor Rob Niedermayer szerezte meg a korongot, és ennek köszönhetően talált be a svéd center a Dominik Hasek kapujába.

A mérkőzés véglegesen bő hat perccel később el is dőlt, ugyanis a Ducks ekkor Corey Perry góljával kettőre növelte az előnyt. Öt másodperccel a vége előtt aztán Sean O'Donnell adta meg a kegyelemdöfést a Red Wingsnek, hiszen ekkor ő talált be az üres kapuba.

Az Anaheimben három gólpasszt jegyzett Chris Pronger és Ryan Getzlaf is. Ezzel a győzelemmel a bajnok harmadik sikerét könyvelhette el a gyenge szezonkezdet után.

A Buffalo Sabres az utolsó felvonásban talált magára, hiszen a második szünet után még kétgólos hátrányban volt hazai pályán a Toronto ellen. Ezutón azonban gólgazdak húsz percet produkáltak a csapatok.

Ez elsősorban a Sabresnek volt köszönhető, hiszen a hazaiak harminchét másodperc alatt kiegyenlítettek, hiszen Adam Mair és Jason Pominville is eredményes volt, és a buffalóiak ebben a felvonásban hússzor lőttek kapura.

A rendes játékidő végül 4-4-es állásnál telt le, így jöhetett az öt perces ráadás. Már ez is majdnem letelt – mindössze négy másodperc volt hátra, mikor Ales Kotalik szánta el magát egy utolsó lövésre, amit Anrew Raycroft ugyanhárított, de a kipattanó Bryan McCabe-ről a hálóba vágódott.

Így a Buffalo ezzel a szerencsés góllal begyűjtötte a két pontot.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

13. JÁTÉKNAP
Buffalo Sabres Toronto Maple Leafs 5-4
Vancouver Canucks San Jose Sharks 2-4
Anaheim Ducks Detroit Red Wings 6-3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik