Nem sikerült a feltámadás, a Red Wings játszhat a nagydöntőben

Vágólapra másolva!
2008.05.20. 08:05
A Detroit Red Wings lesz a Pittsburgh Penguins ellenfele a Stanley Kupa döntőjében, miután a michiganiek nem hagyták, hogy a Dallas visszakapaszkodjon, és 4–2-es összesítéssel bejutottak a fináléba.
Detroiti ünnep: a Red Wings 2002 után ismét a Stanley Kupáért játszhat
Fotó: Mike Stone/Reuters
Detroiti ünnep: a Red Wings 2002 után ismét a Stanley Kupáért játszhat
Detroiti ünnep: a Red Wings 2002 után ismét a Stanley Kupáért játszhat
Fotó: Mike Stone/Reuters
Detroiti ünnep: a Red Wings 2002 után ismét a Stanley Kupáért játszhat

0–3-nál reménytelen volt a helyzet. 2–3-nál már csak nagyon nehéz, de legalább reményt keltő. Legalábbis ezt gondolhatták a Dallas Stars fanatikusai, akik fantasztikus hangulatot teremtettek a sorsdöntő hetedik meccs kiharcolásáért csatába induló texasiaknak.

Egy harmaddal később már ők is tudták: ez tényleg reménytelen. A Stars nem bírta a sorrendben harmadik élet-halál csatát, a Detroit Red Wings pedig parádés első játékrésszel döntötte el a mérkőzés és a párharc sorsát.

Kris Draper már a negyedik percben megszerezte a vendégeknek a vezetést, és öt perc alatt jött a végzetes csapás: Dacjuk emberelőnyből duplázta meg az előnyt, majd a viszonylag ritkán betaláló Dallas Drake góljával már 3–0 volt a Detroitnak.

„Tudom, hogy nem szerzek nagyon sok pontot, de annál jobb érzés, mikor sikerül” – vigyorgott a meccs után az első Stanley Kupájára hajtó veterán Drake.

„Dallie (Drake) rengeteget tesz a csapatért, és ma még be is tudott találni. Hihetetlen, mennyit dolgozik. Imádunk vele együtt játszani. Még sosem nyerte meg a Stanley Kupát, így érte is hajtunk ebben a szezonban” – dicsérte csapattársát a kapus Chris Osgood.

3–0 után mindenkinek egyértelmű volt, hogy innen nincs visszaút: Zetterberg emberhátrányos gólja végképp demoralizálta a hazaiakat, akik azért az utolsó harmadban szépíteni tudtak Robidas révén.

„Csalódottak vagyunk. Elkeseredettek vagyunk. De csodálatos volt, hogy mekkora elszántság dolgozott a csapatban; mindent kiadtak magukból a fiúk. Mindent” – szomorkodott Dave Tippett, a Dallas mestere.

A Detroit hazai pályán, a Joe Louis Arenában kezdi a Stanley Kupa döntőjét a Pittsburgh ellen, helyi idő szerint szombat este. A Red Wingsnek a fináléba jutáshoz egy hosszú átkot is meg kellett törnie: az alapszakasz legjobbja 2002 óta először jutott nagydöntőbe.

Akkor ez pont a Detroitnak sikerült, és a példa adott: a Red Wings 4–1-re verte a Hurricanest. Kérdés, ehhez az eddig parádézó Penguins mit szól.

Szombattól elválik.

NHL, RÁJÁTSZÁS

NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ
Dallas Stars–Detroit Red Wings 1–4
A négy győzelemig tartó párharcot a Red Wings nyerte 4–2-re, és bejutott a Stanley Kupa döntőjébe, ahol a Pittsburgh Penguinsszel találkozik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik