Jégkorong: két DAB-játékosnak kellett távoznia

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.02. 09:55
Nem sérülés vagy egyéb véletlen miatt nem utazott el Erdélybe a Dab.Docler jégkorongcsapatával a Csíkszereda elleni vasárnapi Mol Liga-találkozóra (az újvárosiak 2–1-re kikaptak) Hegyi Ádám Zoltán és Lubomír Hurtaj: az Acélbikák mindkettőjükkel szerződést bontottak.

„Lubomír Hurtajjal és Hegyi Ádám Zoltánnal sem hosszabbította meg november végén lejáró szerződését a Dab.Docler csapata, így ők már az erdélyi túrára sem utaztak el a csapattal – szólt a Dab.Docler közleménye vasárnap délelőtt. – A Dab.Docler köszöni a két csatárnak az eddig elvégzett munkát, és sok sikert kíván nekik a jövőben! A szakvezetőség egy külföldi centerrel szeretné megerősíteni keretét a közeljövőben, erre a pozícióra már több komoly jelölt is van!.”

Hurtaj szeptember 17-én, Hegyi pedig 23-án igazolt a piros-fehérekhez, mint utóbb kiderült, próbaszerződéssel. Hurtajnak a szintén kirostált Ivan Homutovot kellett volna pótolnia, amire alkalmasnak tűnt, hiszen 2010 óta a Mol Ligában játszott, és végig pont/meccs felett termelt. Ehhez képest Dunaújvárosban 15 mérkőzésen 10 pontig jutott csak – Hegyi mérlege 15 meccs és 7 pont, de ő sosem volt gólgyáros, olykor hátvédként játszatták. Mégsem tartották meg őt sem, így a DAB-nak alig volt meg a három sora az immár ötmeccses sikerszériánál tartó HSC Csíkszereda ellen.

Egy hónapja Tőkési Lajos személyében volt válogatott védő került ki a dunaújvárosiak keretéből, a rutinos játékost a pillanatnyilag második helyen álló FTC-ESMTK szerződtette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik