Cortina: Tetszett, ahogy a játékosok küzdöttek és beleálltak a meccsekbe

Vágólapra másolva!
2024.09.02. 20:46
Fotó: Török Attila, archív
Pat Cortinának, a világbajnoki élvonalban szereplő magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitányának tetszett, ahogyan játékosai küzdöttek és beleálltak a meccsekbe a szombaton zárult füsseni felkészülési tornán, amelyet meg is nyertek.

 

A hazai szövetség (MJSZ) honlapján olvasható hétfői interjúban a kanadai szakember kiemelte, jó hetet zártak, amely nagyszerű kezdete volt a szezonnak.

„A nyáron több összetartásunk is volt, de akkor főleg a képességfejlesztéssel foglalkoztunk. Látszik, hogy ezek hasznosnak bizonyultak, mert már érezhető a fejlődés ezen a területen meccskörnyezetben is, bár még több időre van szükség. Elkezdtünk dolgozni a játékfilozófiánk, az identitásunk és az alapelvek elsajátításán, és jó munkát végeztünk” – fogalmazott Cortina.

A mieink csütörtökön 2–1-re kikaptak a szlovákoktól, majd pénteken a franciákat 4–0-ra, szombaton a házigazda németeket 0–3-ról fordítva 4–3-ra verték meg.

Az 59 éves szövetségi kapitány elmondta, az új szisztémának nem minden eleme volt ismeretlen, de így is időbe telik, mire a játékosok begyakorolják. Cortina azt reméli, hogy ez decemberre még jobban fog menni a tanítványainak, mert a novemberi mérkőzéseken is lesz lehetőségük alkalmazni.

A szakember kiemelte, hogy a csapat a szlovákok ellen sem játszott rosszul, viszont figyelmetlenebb és hanyagabb volt, illetve „elfelejtett” harcolni.

„Az volt a negyedik napunk. Általában a harmadik napon jön valamilyen visszaesés a teljesítményben, ám a szerdai edzésünk nagyszerűen sikerült, így valahogy egy nappal később következett be a visszaesés. Ezzel együtt nem az a lényeg, hogy mi történik, hanem az, hogy hogyan reagálunk rá, márpedig a franciák ellen látszott a válasz, remek játékot mutattunk” – jelentette ki.

 

Pat Cortina hangsúlyozta, a németek ellen is meccsben volt és helyzeteket dolgozott ki a válogatott, a játékosok tudták, hogy magasabb szinten kell teljesíteniük, céljuk pedig az volt, hogy 60 percen át jó teljesítményt nyújtsanak.

„Ha ők szerzik a negyedik gólt, akkor vélhetően nehezebb lett volna a helyzetünk, mert az ellenfélnél van a momentum, és a motivációnk csökkenhet. Szerencsére nem ez történt, nagy karaktert mutattunk, a korábban is ránk jellemző odaadással játszottunk – ez is része az identitásunknak, annak, hogy kik is vagyunk. Nem tudunk győzni csak a képességek alapján, ez egyedül Kanadának és az Egyesült Államoknak megy, a többieknek küzdeniük is kell” – mondta.

Cortina úgy fogalmazott, látja, hogy a játékosok elkötelezettek és tisztában vannak azzal, mennyire fontos az előttük álló szezon.

„Ez valóban kulcsfontosságú. Hogy azt is tudják, hogy mennyi munkát kell elvégezni ahhoz, hogy sikerrel járjunk? Ezt még nem tudom, de nem is fogok arra várni, hogy kiderüljön, hanem éppen ezért feszegetem a határaikat és ezért ösztönzöm őket még jobb és jobb teljesítményre. Lássák és érezzék, hogy több kell és többre is képesek – meg kell érteniük, hogy ezen a szinten erre van szükség” – nyilatkozta a kapitány.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik