Erste Liga: az FTC otthonában győzött az Újpest

Vágólapra másolva!
2024.09.22. 17:33
Legyőzte a Ferencvárost az Újpest (Fotó: UTE Jégkorong)
Az Újpest 3–1-re győzött a magyar bajnok Ferencváros otthonában, a Tüskecsarnokban a jégkorong Erste Liga alapszakaszának vasárnapi játéknapján.

A lila-fehéreknél Laskawy Ferenc duplázott, majd Kyle Just is betalált, a végeredményt pedig Németh Attila állította be. A dudaszó pillanatában Paavo Anttoni Tyni lőtt a hálóba, de a második FTC-gólt a játékvezetők nem adták meg.

Az UTE legutóbb 2020. december 28-án tudott a rendes játékidőben győzni a Ferencváros vendégeként.

A DEAC gyakorlatilag már az első harmadban eldöntötte a mérkőzést, ugyanis a kilencedik percben 3–0-ra vezetett. A címvédő Brassó házigazdaként szétlövésben győzte le a Miskolcot.

JÉGKORONG 
ERSTE LIGA
FTC-TELEKOM–UTE 1–3 (0–1, 0–0, 1–2)
Tüskecsarnok, 1074 néző. V: Rencz, Babic, Sábián, Szabó D. 
FTC: Arany (Nagy K.) – Tyni, Karmeniemi / Helgesen, Haranghy / Seregély, Crespi / Mártonffy, Farkas B. – GALAJDA, Brady, Turbucz / Razumnjak, Kestila, Heino / Tóth G., Mattyasovszky (1), NÉMETH A. 1 / Banga, Bán K., Bogáti. Edző: Fodor Szabolcs
UTE: RAJNA – Desrocher, Kiss D. / SOL (1), Tornyai (1) / Pokornyi, Franyó / Rósa, Nádasy – Szalma, McNulty, Walker / Kiss P., JUST 1 (1), DANSEREAU (1) / Kovács A., Páterka, Laskawy 2 / Kovács S., Szabó Rácz, Simon P. Edző: Jason Morgan
Kapura lövések: 34–20. Gól – emberelőnyből: 5/0, ill. 3/1. Fegyelmi büntetések: végleges kiállítás (Karmeniemi)
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs: – Az első harmadban mutatott játékunk finoman szólva sem volt méltó a klubhoz. Szerencsénk volt, hogy csak egygólos előnybe került az ellenfél. Sokkal jobban kellett volna beleállnunk a mérkőzésbe. A második és a harmadik harmadban picit feljavultunk, ott már megvolt a küzdés, az akarás, de a kapu előterét nagyon határozottan védte az ellenfél, azt pedig tudjuk, hogy Rajna Miki mennyire jó kapus.
Jason Morgan: – Korongmenedzselés szempontjából talán az első volt az idei legjobb harmadunk. Szépen mentünk át védekezésből támadásba, a második és a harmadik játékrészben jól működött az emberhátrányos védekezésünk, Rajna Miklós kiválóan védett. Ő volt a győzelmünk kulcsa. Az utolsó percek őrületesek voltak, sokat blokkoltunk, Rajna pedig lehúzta a rolót.

Corona Brasov (romániai)–DVTK Jegesmedvék 5–4 (1–1, 2–3, 1–0, 0–0, 2–1) – szétlövéssel
Dunaújvárosi Acélbikák–DEAC 3–5 (0–3, 1–1, 2–1)

KÉSŐBB
17.30: SC Csíkszereda (romániai)–Budapest JAHC 
17.30: FEHA19–Gyergyói HK (romániai)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik