Erste Liga: odahaza kapott ki a címvédő és az FTC, Újpesten nyert a DEAC

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.10.04. 20:44
Brassóban nyert a FEHA19 (Fotó: Daniel-Maximilian Milata/Corona Brasov)
Többnyire az idegenbeli csapatoknak állt a zászló a jégkorong Erste Liga alapszakaszának pénteki játéknapján.

A címvédő Corona Brasov kisebb meglepetésre hazai pályán kapott ki a FEHA19 gárdájától, ezzel szemben a Dunaújvárosi Acélbikák a Gyergyó otthonában szenvedett kiütéses vereséget.  Az UTE csupán háromgólos debreceni vezetésnél tudott gólt szerezni a saját közönsége előtt, így végül a lilák sem tudták elkerülni a hazai vereséget, míg győzelmével a DEAC a tabella élére állt. Az előző évadban döntőt játszó Ferencváros csak a harmadik negyedben tudta mattolni a DVTK védelmét (mindezt kétgólos hátrányban), így végül a zöld-fehérek is vereséget könyvelhettek el. Drámai küzdelmet hozott a BJA és a Csíkszereda összecsapása: az első harmadban a fővárosiak megszerezték a vezetést, de a székelyföldi együttes a második játékrészben megfordította a találkozó állását. A záró harmadban a BJA további két gólt szerzett, így megnyerte a hétgólos ütközetet.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
Corona Brasov (romániai)–FEHA19 2–3 (0–1, 1–2, 1–0)
Brassó, 1300 néző. V: Radu, Gergely, Szabó L., Gheorghies (mind romániaiak). 
Brassó: Dubeau – BORISENKO (1), Jones (1) / Williams, Farkas T. / Gajdó T., Bors / Kovács E., Rudyka – VALCHAR (1), Van Wormer, KÓGER 1 / Skachkov, LEVIN 1, Zagidullin / Desruisseaux, Gajdó B. (1), Kovács M. / Szabó K., Vasile, Rokaly-Boldizsár. Edző: Dave MacQueen.
FEHA19: MELNYICSUK – STADEL (1), Falus / CSOLLÁK, Horváth D. / BOGESICS (1), Salamon / Bajkó, Balázsi – AMBRUS CS. 1, Hakanen, Dobos / NÉMETH Z. 1, Keresztes Zs., SZITA (1) / Keceli-Mészáros, Balasits, Dézsi B. / Siftar, Nádor, Alapi. Edző: Tokaji Viktor.
Kapura lövések: 39–31. Emberelőny–kihasználás: 4/1, ill. 4/1.
MESTERMÉRLEG
Dave MacQueen: – Ez kiábrándító volt, nyilvánvalóan többet vártam. Több mérkőzést játszottunk, mint az ellenfelünk, de ez nem lehet kifogás. Nagyon sok egy az egy elleni párharcot veszítettünk el. A srácok egy része csak utas volt ma este, várta, hogy történjen valami. Nem játszottunk csapatként.
Tokaji Viktor: – Kiváló teljesítményt nyújtottak a játékosok, nagyon tetszett, ahogy csapatként működtünk. Jól kezdtünk, és ez megadta a lendületünket a folytatásban is. Nem mindig játszottunk szépen, de megérdemeltük a győzelmet, nagyon boldogok vagyunk.

Gyergyói HK (romániai)–Dunaújvárosi Acélbikák 6–1 (2–0, 2–0, 2–1)
Gyergyószentmiklós, 970 néző. V: Csomortáni, André, Magyar, Simon (mind romániaiak). 
GYERGYÓ: RINNE – RAYMUND 1 (1), HAARANEN (2) / Mesikammen (1), Fejes / Imre 1, Sándor – Vincze (1), SyYLVESTRE 1, BODÓ 1 (2) / Orban (1), Gerads 1, Vayrynen (1) / Sándor-Székely, Császár (1), SÁRPÁTKI 1 (1) / Ádám, Csiszer, Szigeti. Edző: Markus Juurikkala.
DAB: Tóth B. (Sági M.) – Tóth G. (1), Kluuskeri / Raskin, Sysak / Faith, Jurkovics / Léhi, Bánki – Jensen, Zohovs, Watkins / Sági Martin 1, Ritter (1), Hári N. / Sári K., Mazzag, Csémi / Jensen, Cseh, Nagy. Edző: Somogyi Balázs.
Kapura lövések: 47–15. Emberelőny–kihasználás: 6/3, ill. 6/1.
MESTERMÉRLEG:
Markus Juurikkala: – Örülünk a három pontnak, úgy gondolom, remek meccset játszottunk. Jól kontrolláltuk a korongot és igyekeztünk fegyelmezettek maradni. Emberelőnyben meglőttük a góljainkat, ami levegőhöz juttatott bennünket, és az ehhez hasonló találkozókon nagy szükség van erre. Próbálkozott becsülettel az ellenfél, de dominálni tudtunk.
Somogyi Balázs: – Nem vagyok mérges a srácokra, kilenc olyan játékosunk van a keretben, aki vagy U21-es, vagy ez az első idénye a felnőtteknél. Mindent megtettünk, de osztálykülönbség volt a két csapat között. Rutintalanok voltunk, nem hoztunk jó döntéseket, és úgy éreztem, hogy akik eddig a gólokat lőtték, kissé fáradtak voltak.

Újpesti TE–Debreceni EAC 1–3 (0–1, 0–0, 1–2)
Újpest, 481 néző. V: Babic, Soós, Varjú, Sábián.
UTE: Rajna – Desrocher, Kiss D. / Sol, TORNYAI 1 / Pokornyi, Franyó / Rósa –Walker, McNulty, Dansereau / Kiss P., Just, Laskawy / Szalma, Páterka (1), Kovács A. / Kovács S., Szabó Rácz, Simon. Edző: Jason Morgan.
DEAC: HETÉNYI – Ustsinenka, STENSSON (1) / Kloz, DOBMAYER (1) / Jakabfy Cs., Bukor – Mozer, GALOHA 1, Tsulyhin / Mihalik G., NOVOTNY 1 (1), MIHALIK A. 1 (1) / Buchkin, Kreisz, Shenfeld / Jakabfy S., Molnár D., Nyisztor. Edző: Vaszjunyin Artyom.
Kapura lövések: 25–44. Emberelőny–kihasználás: 1/1, ill. 4/0.
MESTERMÉRLEG
Jason Morgan: – Csalódottak vagyunk, lejátszottak minket, túlságosan tiszteltük az ellenfelünket. A hoki olyan sport, amelyikben hatvan percen keresztül meg kell küzdened a sikerért, ennek ma nem tettünk eleget. Könnyű gólt adtunk az ellenfélnek, majd egymás után kaptunk kettőt, túl későn kezdtünk el jobban játszani. Ebből tanulnunk kell, méghozzá gyorsan, vasárnapra készen kell állnunk!
Vaszjunyin Artyom: – Negyven percig kontrolláltuk a mérkőzést, a második harmad sikerült a legjobban, azt hiszem 4–18 volt a kapura lövés a javunkra. Volt rengeteg gólhelyzetünk, de semmi nem ment be, ez életveszélyes az Újpest ellen. Azt mondtuk a srácoknak, muszáj belőnünk a második gólt, hogy kicsit nyugodtabban játszhassunk, ez sikerült, de sajnos utána az egyik játékosunk agyrázkódást szenvedett.

FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék 1–2 (0–1, 0–1, 1–0)
Tüskecsarnok, 503. néző. V: Rencz, Korbuly, Kis-Király, Szabó D.
FTC: NAGY K. – Tyni, Karmeniemi / SEREGÉLY M. (1), Crespi / Helgesen, Vidoli / Mártonffy – GALAJDA, Brady, Heino / Razumniak, Kestila, KERANEN (1) / Banga, Mattyasovszky, Turbucz / Tóth G., BÁN K. 1, Németh A. Edző: Fodor Szabolcs.
DVTK: VOSVRDA – VOKLA, Vojtkó / Szirányi, Szathmáry / Masella, Shkrabau / Szalay, Sánta – HUNT (2), PINEO 1 (1), DOYLE 1 (1) / Blasko, Miskolczi, Kuleshov / Berdnikov, Bartos, Rétfalvi / Trozsák, Lövei, Farkas M. Edző: Láda Balázs.
Kapura lövések: 40–32. Emberelőny–kihasználás: 1/0, ill. 2/0.
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs: – Az első harmadban akár meg is nyerhettük volna a mérkőzést, olyan sok helyzetet alakítottunk ki. A harmadik húsz perc elején gyorsan visszajöttünk egy újabb jó kezdéssel, és azt gondolhattuk, meg tudjuk fordítani az állást, ehhez képest mintha a mieink álltak volna meg és zavarodtak volna össze a saját gólunk után. Ezt ki kell derítenünk, hogy miért van, mert nem először történt meg.

Láda Balázs: – Egy ilyen mérkőzés bármilyen sportágban rangadó. Ennek megfelelően szerettünk volna kezdeni ma, de nem így sikerült. A második harmadban kezdett feljavulni a játékunk, akkor már sikerült többször is megvalósítani, amit szerettünk volna, és ha nem is túl jó játékkal, de sikerült győznünk végül.

Budapest JAHC–SC Csíkszereda (romániai) 4–3 (1–0, 1–3, 2–0)
Vasas Jégcsarnok, 415 néző. V: Máhr-Stumpf, Juhász, Gebei B., Vincze. 
BJAHC: Kiss D. – Szabó B., Szabó D. / Roach, Varga A. / Boros, Dóczi Zs. / Zimányi – Blackwater, NAGY G., Schlekmann / Santerno, KERESZTES L. (1), SOMOZA 2 / Ravasz Cs., Weidemann, MOLNÁR B. 1 / MOLNÁR Z. 1, Vértes (1), Tóth R. Edző: Kangyal Balázs.
CSÍKSZEREDA: Adorján – SALLÓ 1, LÁDAY 1 / Kuronen, FERENCZ-CSIBI 1 / Gecse, Both / Casaneaunu, Kristó – ROKALY SZ. (3), Részegh T., Péter (2) / Forsberg, Lucenius, Becze / Silló, Rokaly N., Fodor / Bajko, Márton, György. Edző: Kevin Constantine.
Kapura lövések: 32–26. Emberelőny-kihasználás: 2/0, ill. 2/2.
MESTERMÉRLEG
Kangyal Balázs: – Az első harmadban jobb volt a Csíkszereda, ötször lőttünk kapura, mégis mi kerültünk előnybe. A második harmadban felborult a pálya, tizenhét gólszerzési lehetőségünk volt, és a végen 3–2-re ők fordítottak. Nem érdemtelenül, egyszerűen nem érdemeltük meg, hogy vezessünk. A harmadik harmadban nagy energiákat mozgósítottunk.
Kevin Constantine: – Kicsúszott a kezünkből a győzelem, de sok mindent láttam, ami tetszett. Kompetitívek voltunk, emberelőnyből szereztünk gólokat, amiből eddig nem volt sok, kivédekeztünk fontos emberhátrányt. Sok jó dolog volt a meccsben, a végén odaadtunk egy gólt, de sok minden tetszett a játékunkban.

 
AZ ERSTE LIGA ÁLLÁSA MGYHGYHVVL–KGkP
  1. Debreceni EAC65132–17+1515
  2. Corona Brasov741227–18  +914
  3. BJA741231–27  +413
  4. Újpesti TE741219–15  +413
  5. DVTK Jegesmedvék733118–18    012
  6. Gyergyói Hoki Klub631224–17  +711
  7. FEHA19721417–26  –9  8
  8. FTC-Telekom711523–27  –4  5
  9. SC Csíkszereda611411–27–16  5
10. Dunaújváros61515–25–10  3

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik