Jégkorong BL: A játékosok húzták egymást – Kiss Dávid

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.10.09. 09:20
Kiss Dávid (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Kiss Dávid, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője nagyon sok jó dolgot látott csapatától a legutóbb döntős svéd Skelleftea elleni, kedden 4–2-re elveszített jégkorong Bajnokok Ligája-mérkőzésen, és számára ez volt a legfontosabb.

A klub honlapján elmondta, hogy a hozzáállásuk ég és föld volt a legutóbbi találkozókhoz képest.

„A küzdőszellemünk is jó volt, ez tartott meccsben minket. A sok kiállítás, mint tudjuk, ezen a szinten nem fér bele. Az ellenfeleink jól korcsolyáznak, gyorsan iramodnak meg, és sokszor csak szabálytalanul tudtuk őket megállítani. Ezen kívül volt egy szerencsés góljuk is, rögtön azt követően, hogy kijöttünk a második harmadra, ami bepattant egy fejről. A padunk végig pozitív volt, a játékosok húzták egymást és sokat blokkoltunk” – hangsúlyozta Kiss Dávid.

A Volán a legrangosabb klubsorozatban mint az osztrák liga alapszakaszának legutóbbi második helyezettje vehet részt, és a mostani kiírásban a 24-es főtáblán mind az öt eddigi mérkőzését elveszítette, így már nem juthat a nyolcaddöntőbe.

Kiss Dávid vezetőedző alakulatára a jövő keddi záráskor sem vár könnyebb ellenfél: a BL-címvédő, tavalyi svájci bajnok, 1905-ben alapított genfi Servette látogat az Alba Arénába.

A Fehérvár további programja
október 15., 18.30: Hydro Fehérvár AV19–Geneve-Servette (svájci)

A Fehérvár korábbi mérkőzései
szeptember 5.: Dinamo Pardubice (cseh)–Hydro Fehérvár AV19 7–0
szeptember 7.: Sparta Praha (cseh)–Hydro Fehérvár AV19 5–2
szeptember 12.: Hydro Fehérvár AV19–Färjestad (svéd) 1–3
szeptember 14.: Hydro Fehérvár AV19–Lausanne HC (svájci) 1–3
október 8.: Skelleftea AIK (svéd)–Hydro Fehérvár AV19 4–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik