Második meccsén kikapott az FTC a hoki Kontinentális Kupában

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2024.10.19. 20:24
Fotó: fradi.hu
A Ferencváros a pénteki győzelme után szombaton hosszabbításban alulmaradt a jégkorong Kontinentális Kupa második körében, a brassói torna második fordulójában.

Az FTC a nyitányon a litván Energija Elektrenai együttesét verte 6–0-ra, míg a második napon – a nemzetközi szövetség honlapja szerint – a házigazda, és az Erste Ligában címvédő Corona Brasov csapatával szemben veszített, amely szintén győzelemmel kezdte a brassói tornát, hosszabbításban 4–3-ra diadalmaskodva a lett HK Mogo fölött.

A szombati meccsen a Ferencváros szerzett vezetést a 15. percben eredményes Tóth Gergő révén. A második harmadban mindkét oldalon két-két gól esett, az FTC-ből Lauri Karmeniemi és Mattyasovszky Gergely talált a kapuba. A harmadik húsz percben Seregély Máté révén 4-2-re elhúzott a Ferencváros, a Brassó azonban előbb szépített, majd egy másodperccel a vége előtt a triplázó Jurij Szkacskov jóvoltából egyenlített, jöhetett a hosszabbítás. Ebben pedig a hazai gárda bizonyult jobbnak: a 3. percben Jared VanWormer betalált, így csapata két, az FTC pedig egy ponttal gazdagodott. A háromnapos tornának csak a győztese jut a legjobb nyolc közé, a végső sorrendre vasárnap derül fény. Két kör után a Brassónak az FTC-nek és a Mogónak is négy pontja van.

A nyolcas mezőnyben az egyik csoport küzdelmeit november 15. és 17. között a dániai Aalborgban rendezik, ahol a helyi Pirates, a lengyel GKS Katowice és a francia Bruleurs de Loups lesz a brassói tornáról továbbjutó csapat ellenfele. Innen majd az első kettő kerül a január 16-19-i négyes döntőbe.

JÉGKORONG
Kontinentális Kupa, 2. kör, 2. forduló
Corona Brasov (romániai)–FTC-Telekom 5–4 (0–1, 2–2, 2–1, 1–0) – hosszabbítás után

Pénteken játszották: FTC-Telekom–Energija Elektrenai (litván) 6–0

Vasárnap játsszák
13.30: HK Mogo (lett)–FTC-Telekom

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik