Jégkorong: „Benn maradtak a fáradt játékosok, rossz döntéseket hoztunk”

PUSZTAI VIOLA (RIGA)PUSZTAI VIOLA (RIGA)
Vágólapra másolva!
2021.08.26. 20:21
Kiválóan kezdett a franciák ellen a magyar férfi jégkorong-válogatott a rigai olimpiai selejtezőn, de végül 5–3-as vereséggel jött le a jégről. A mérkőzés után az álomgólpasszt jegyző Erdély Csanáddal, valamint Papp Kristóffal és Bartalis Istvánnal elemeztük a második harmadban történteket.

„A játékunkat megtördelte, hogy kiállításokat kaptunk, pedig a második harmadra is ugyanazzal az elánnal jöttünk ki az első néhány cserében. Aztán voltak olyan szituációk, amikor beragadtunk, tilost ütöttünk, benn maradtak a fáradt játékosok. Ilyenkor nagyon tud fogyni az oxigén az agyakban, ezért egyre több rossz döntést hoztunk” – ebben látta az okát Erdély Csanád, hogy a franciák a második játékrészben meg tudták fordítani a mérkőzést.

Videónkban Papp Kristóf többek között arról is beszél, mindenképpen pozitívum, hogy szoros meccset tudtunk játszani az NHL-es, KHL-es játékosokkal felálló franciákkal. Bartalis István ugyancsak elemzi a mérkőzést, Erdély pedig felidézi, hogyan adott álomgólpasszt Hári Jánosnak. S természetesen a fiúk a Rigába kilátogató szurkolóknak is megköszönik a buzdítását.

Kiváló kezdés után vereség a franciák ellen (Fotó: Madarász Milán/MJSZ)
Kiváló kezdés után vereség a franciák ellen (Fotó: Madarász Milán/MJSZ)

JÉGKORONG
OLIMPIAI SELEJTEZŐ, RIGA
1. FORDULÓ
Franciaország–Magyarország 5–3
(0–2, 3–0, 2–1)
Riga. Vezette:
Schrader (német), Sternat (osztrák), Riecken (osztrák), Waldejer (norvég)
FRANCIAORSZÁG:
Hardy – Chakiachvili, Bault / Gallet, Manavian / Crinon, Thiry / Hecquefeuille – Roussel, Da Costa, D. Fleury / Texier, Bellemare, T. Bozon / Rech, Claireaux, Bertrand / Perret, Ritz, Treille / Douay. Szövetségi kapitány: Philippe Bozon
MAGYARORSZÁG: Hetényi Z. – Maculay, Stipsicz / Pozsgai, Horváth M. / Szirányi B., Garát / Szabó Dániel, Tóth Gergely – Erdély Cs., Hári J., Sofron I. / Mihály Ákos, Bartalis, Magosi B. / Papp K., Nagy G., Terbócs / Nagy K., Vas J., Benk. Szövetségi kapitány: Sean Simpson
Gól: Texier (24., 35. – mindkettő emberelőny), Manavian (29.), Treille (46. – ee.), Fleury (57.), ill. Hári (13.), Papp K. (15. – ee.), Bartalis (46.)
MESTERMÉRLEG
Philippe Bozon: – Ilyen meccsre számítottunk, tudtuk, hogy a magyar válogatott kemény ellenfél lesz. Tűrhetően kezdtünk, ám elkövettünk két hibát, ez pedig két gólba került. A második harmadban viszont nagyon jól mentünk, négyszer-ötször is betalálhattunk volna. Szóval, jól reagáltunk a nehézségekre, és fontos győzelmet arattunk.
Sean Simpson: – Nagyon jól alakult az első harmad, a másodikban viszont a franciák uralták a játékot, főleg azért, mert sok kiállítást szedtünk össze. A harmadikban megvoltak az esélyeink az egyenlítésre, ami nem jött össze, de a srácok kitartására és hajtására büszkék lehetünk. Sebők kiválása csapás, hiszen igazi topjátékos, aki nyilvánvalóan hiányzik, és nem tudom, játszhat-e a hétvégén. Viszont akik a csapatba kerültek, mindent elkövettek a siker érdekében. Az előny-hátrány játékon sok múlott, egyértelmű, hogy ezekben javulnunk kell, még akkor is, ha a franciáknak akadnak NHL-esei is, és két fórgóljuk is számunkra pechesen esett.

Az esti mérkőzésen
Lettország–Olaszország 6–0 (2–0, 2–0, 2–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik