Kajak-kenu: Farkasdi, Korisánszky és Totka nyerte az ifjúsági válogatót

Vágólapra másolva!
2010.06.26. 17:05
Címkék
A kajak-kenusoknál Farkasdi Ramóna, Totka Sándor és Korisánszky Dávid nyerte az ifjúsági olimpia válogató versenyét Sukorón.

A verseny kieséses rendszerben zajlott: egy 500 méteres, nyolcas alakú pályán, minden párharcból a győztes jutott tovább. Az utánpótláskapitány, Hüttner Csaba szerint a fiatalok nagyon élvezték a különleges lebonyolítást.

A férfi kajakosoknál a 24 induló közül végül az 1994-es születésű Totka Sándor nyerte a válogatót, vagyis még serdülőként diadalmaskodott. A lányoknál Farkasdi Ramóna győzött, aki futamról futamra folyamatosan javított időeredményén. Hüttner Csaba szerint mindketten éremesélyesként utazhatnak majd az ifjúsági olimpiára.

A kenusoknál Korisánszky Dávid nyert, miután nagyon szoros döntőben legyőzte Varga Patrikot. Esetében viszont bizonytalan a részvétel a szingapúri ifjúsági olimpián, hiszen még nincs kvótája, de a magyar szövetség ezzel kapcsolatban biztató levelet kapott a nemzetközi szövetségtől.

A magyar versenyzők augusztus 10-én utaznak el Szingapúrba, a gyorsasági kajak-kenu versenyeket augusztus 21-én és 22-én rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik