Storcz Botond nagy hangsúlyt fektet a férfinégyesre

Vágólapra másolva!
2010.06.30. 13:44
null
A szegedi vk-n győztes férfi kajak négyes összeállítása az Eb-re két helyen is megváltozott (Fotó: Tumbász Hédi, NS-archív)
Címkék
A csapathajók közül az idén is nagy hangsúlyt fektet Storcz Botond szövetségi kapitány a férfi kajaknégyes kialakítására. A pénteken kezdődő trasonai kajak-kenu Európa-bajnokságon a Dombi Rudolf, Szalai Tamás, Kökény Roland, Hadvina Gergely összetételű csapat képviseli a magyar színeket, ám korántsem biztos, hogy az augusztusi világbajnokságon is ugyanezt a négyest láthatjuk.

Dombi Rudolf, Szalai Tamás, Kökény Roland és Hadvina Gergely. A pénteken rajtoló trasonai Európa-bajnokságon ez a négy versenyző száll vízre K-4 1000 méteren. Bár az egység az újdonság erejével hat, Storcz Botond szövetségi kapitány már május közepe óta keresi a legjobb megoldást a csapathajó tekintetében.

SZAVAZÁS

Hány érmet szerez a magyar válogatott az Eb-n?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Már a május eleji szolnoki rangsoroló verseny után megkezdtük a négyes összeállítását – mondja Storcz Botond. – A szolnoki eredmények és a formák alapján a Dombi Rudolf, Holpert Ervin, Boros Gergely, Hadvina Gergely összetételű hajó indult el a szegedi világkupán, amelyen meg is szerezte a győzelmet. A világkupát követően kipróbáltuk a Dombi, Szalai, Kökény, Hadvina egységet is, amelyet még jobbnak találtunk, így Sári Nándor vezetésével ez az egység folytatta tovább a felkészülést. A válogatón Gyökös Lajos egyesben meggyőzően szerepelt, így őt is megnéztem a négyes hajóban, ám ebben a felállásban nem volt igazán hátsó emberünk, így végül maradtam ennél a négyesnél. Jónak tartom ezt a csapathajót, bízom benne, hogy az Európa-bajnokságról éremmel térnek haza a srácok.”

Hogy mi lesz ezután? A kapitány sikeres Eb-szereplés esetén ezt az egységet vagy egy másik hajót jelöl ki első számú csapathajónak, amely a júliusi válogatón kihívható lesz. Igaz, csak olyan versenyzők ülhetnek be a négyesekbe, akik a júniusi első válogatón K-1 1000 méteren a legjobb hat, K-2 1000 méteren a legjobb négy, míg K-1 és K-2 500 méteren a győztes hajóban voltak.

„Ez tizennégy embert jelent, hiszen az ötszázon győztes Kammerer, Kucsera páros és Szalai Tamás ezer méteren is teljesítette ezt a kritériumot – mondja Storcz Botond. – Nyilvánvalóan az Európa-bajnokság eredményei is hozhatnak változásokat, hiszen aki Trasonában nem találja meg a számítását, megeshet, hogy a következő válogatón inkább a négyes mellett teszi le a voksát. A világbajnokság szempontjából nyitva van az ajtó, a tizennégy emberből bárki bekerülhet a csapathajóba.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik