Szerződéshosszabbítást ért a zöld trikó megszerzése Girmaynak

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.07.22. 17:33
Girmay (középen a kupával) új szerződést kapott a zöld trikóért (Fotó: AFP)
Hivatalos közösségi oldalán jelentette be a profi belga kerékpároscsapat, hogy további két évvel meghosszabbította a szerződését a vasárnap véget érő Tour de France-on a pontversenyt megnyerő kerékpárosának, az eritreai Biniam Girmaynak, aki így 2028-ig tartozik az istálló kötelékébe.

„Az Intermarché-Wanty számomra olyan, mintha a családom lenne, egy tökéletes csapat, amelyben elérhetem a céljaimat. A csapat minden körülmények között bízott bennem és támogatott, még a legnehezebb időszakomban is. Egyértelmű döntés volt számomra, hogy további két évvel folytatjuk a kalandot, és meg vagyok győződve róla, hogy a folytatásban is nagyszerű eredményeket érhetünk el együtt. Alig várom már, hogy a következő céljaimat is teljesíthessem, elsőként például az olimpiával” – idézi a csapat közleménye a 24 éves Girmayt.

A vasárnap véget ért Tour de France-on nemcsak Tadej Pogacar írt történelmet azzal, hogy 26 évvel Marco Pantani után megcsinálta a Giro-Tour duplát, de Girmay is, aki első afrikai kerékpárosként nyerte meg a legjobb sprinterek számára kiírt pontversenyt, és három szakaszt nyerve lett az első fekete-afrikai kerékpáros, aki a Tour de France-on szakaszt tudott nyerni – ezzel a három etappal Eritreát a Tour legeredményesebb afrikai országává tette.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik