Marosi: csak ha ég a ház

Vágólapra másolva!
2002.06.28. 21:29
Címkék
Marosi László a nyolcvanas-kilencvenes években a világ egyik leghíresebb átlövôje volt
Marosi László a nyolcvanas-kilencvenes években a világ egyik leghíresebb átlövôje volt
Marosi László a nyolcvanas-kilencvenes években a világ egyik leghíresebb átlövôje volt
Marosi László a nyolcvanas-kilencvenes években a világ egyik leghíresebb átlövôje volt
Marosi László a nyolcvanas-kilencvenes években a világ egyik leghíresebb átlövôje volt
Marosi László a nyolcvanas-kilencvenes években a világ egyik leghíresebb átlövôje volt
Rendkívüli ülést tartottak a Tatabánya KK küldöttei, és a hivatali elfoglaltsága miatt az elnöki tisztségéből felmentését kérő Váli Tóth János helyére társelnöknek Bódi Dezsőt, a Carbonex Kft. ügyvezető igazgatóját és Németh Ferencet, a Bábolna Computer Kft. ügyvezető igazgatóját, Tatabánya önkormányzati képviselőjét választották meg. A klub férficsapata Tatabánya Carbonex KC néven indul a következő NB I-es küzdelemsorozatban. Marosi László klubigazgató, a volt válogatott csillag beszámolt arról, hogy Pulay Gábor kapus (Pestszentlőrinc-Elektromos), Himer Zoltán irányító-átlövő (Cegléd), Kuzma Norbert jobbszélső (Százhalombatta), dr. Borsos Attila jobbátlövő-jobbszélső (Lyon, francia) elkötelezte magát Tatabányára. A tavaszi fordulókban már Tatabányán kézilabdázó Szotyori István marad, és a volt 119-szeres válogatott Sibalin Jakab is igent mondott a klubigazgató kérésére. A Dunaferrből korábban kölcsönkapott Dárkó Pavlovics, Németh Attila, Kovácsovics Mátyás és Törő Szabolcs továbbra is Tatabányán marad. Két szlovák válogatott játékos, Peter Jano beállós és Pavol Jano balátlövő érkezik Kassáról. Kanyó Antal edző csapata július 22-én kezdi meg a felkészülést a bajnoki idényre, augusztus 2-án és 3-án Dunaszerdahelyen nemzetközi tornán vesz részt, majd augusztus 30-án és 31-én (a bányásznap tiszteletére) megrendezi a hagyományos Albrecht Miklós-emléktornát a Carbonex-kupáért.
Vasárnap lejár a bajnoki nevezési határidô

A Magyar Kézilabda-szövetségbe június 30-ig kell megérkezniük a Nemzeti Bajnokság különbözô osztályaiban induló együttesek nevezéseinek. A versenybizottságtól pénteken kapott tájékoztató szerint egyelôre sok klubtól nem futott be a jelentkezés. Az NB I-es szereplésre jogosultak közül a férfiaknál az Every Day Orosháza, a Ceglédi KK, a Pécsi KK, a Gyôri ETO KC, a Százhalombatta és a Békési FKC, míg a nôknél a Gyôri Graboplast ETO KC, a Hódmezôvásárhelyi NKC és a PEAC késlekedik. (A szövetség alkalmazottai hozzáfûzték, lehetséges, hogy már postára adták a felsoroltak is a nevezésüket, ám az még nem ért az MKSZ-be. A késlekedôknek fizetniük kell a pótnevezésért.) Az NB I nôi mezônyének újonca, a Túrkevei VSE-Kevehús – rácáfolva a korábbi, zuhanyhíradóból származó híresztelésekre – elindul a 2002–2003-as bajnoki küzdelmekben, akárcsak a Tatabánya, amely felvette egyik szponzora, a Carbonex Kft. nevét. Az NB I B-s csatározásokban 56 (2x28) együttes indulhat, de péntekig mindössze 12 férfi- és nyolc nôi csapat nevezett. A Medgyesegyháza SE bejelentette, hogy nem kíván indulni az NB I B-ben, és kéri besorolását az NB II-be.
Marosi László, az 1986-os svájci világbajnokságon ezüstérmet nyerő válogatott balátlövője, aki üzletemberként is jeles egyénisége a sportágnak, szerényen szabadkozva felelt arra a kérdésünkre, hogy folytatja-e sportpályafutását. "Ha valaki azt állítja, hogy nálam jobban szereti a kézilabdát, az nem mond igazat – válaszolta –, de már negyvenéves vagyok és nem hiszem, hogy túl nagy hasznára lehetnék a csapatnak a pályán. Kollégáimmal és vezetőtársaimmal együtt inkább azon fáradozom, hogy a Tatabánya az első osztályban is megállhassa a helyét, és előbb sikerüljön a közép-, majd egy-két éven belül az élmezőnybe jutnia. A sportorvosi igazolásomat és a játékengedélyemet csak a biztonság kedvéért hoszabbíttatom meg, és őszintén remélem, nem jön közbe olyan váratlan esemény, amely miatt be kellene szállnom a bajnoki küzdelmekbe.”
A felvidéki ikrekről, Peter és Pavol Janóról Zdeno Simonides, a pozsonyi Sport című napilap főszerkesztője, egyben kézilabda-szakírója adott néhány információt. "Jó vásárt csinált a Tatabánya a két harmincéves játékossal – mondta –, mert mindketten rutinos, sokoldalú kézilabdázók. Kassán születtek, az anyanyelvük magyar, vagyis aligha okoz gondot nekik a beilleszkedés az egyik leghíresebb magyar klubba. A legjobbak közé visszakerült együttesről nyilván ők is tudják, hogy a hetvenes években háromszor nyert bajnokságot, és számtalan hírességet adott a magyar és az egyetemes kézilabdának. Peter és Pavol legutóbb a Kassa melletti Secovce – magyarul Gálszécs – csapatában játszott, és az együttes ebben az évadban ezüstérmes lett Szlovákiában, ezzel elveszítette előző évi elsőségét. Korábban Peter Jano a görög bajnokságban szerepelt két évig, és testvére is világlátott, mert német másodosztályú együttesben játszott.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik