Jó magyar rajt idegenben

Vágólapra másolva!
2002.08.04. 22:26
Címkék
1. forduló

Podravka Koprivnica (horvát)–Cornexi-Alcoa
23–28 (12–14)
Kapronca, 300 néző.
V: Reisinger, Kashutz (osztrákok)
PODRAVKA. Ld: Petika 6, Hodak 5, Palcic 4
CORNEXI: FARKAS A. – Gisca 3, NÉMETH H. 6 (2), Siti B., KULCSÁR A. 6 (1), DELI 6, Kenyeres 1. Cs: Fekete Cs. (kapus), TÓTH M. 4, Virincsik 1, Lőw 1. Edző: Zsiga Gyula
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 7/3

Koka Varazdin (horvát)–Győri Graboplast
19–34 (10–15)
Varasd, 200 néző.
V: Herczeg, Südi (magyarok)
KOKA. Ld: Horvat 4
GYÔR: SIRINA – Lovász 3, Kindl, Görbicz 3, Köbli 1, Nitescu 7, Vérten 2. Cs: HERR, Petróczi (kapusok), Mörtel 2 (1), Farkas, BÓDI 4, Nicskó 4, MEHLMANN 8 (4). Edző: Vura József
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 9/5
Duslo Sala (szlovák)–Hypo B (osztrák) 36–13, Hypo NÖ (osztrák)–Raciola (cseh) 34–14


2. forduló

Koka Varazdin–Cornexi-Alcoa
18–43 (9–22)
Varasd, 200 néző. V: Herczeg, Südi
VARAZDIN. Ld: Cop 5, Hrg 4, Krizek 3
CORNEXI: Farkas A. – Gisca 3, NÉMETH H. 6, Siti B., KULCSÁR A. 6, DELI 8 (2), Kenyeres 2. Cs: Fekete Cs. (kapus), Mészáros N., VIRINCSIK 5, Szőke 1, TÁPAI 5, Lőw 1, TÓTH M. 6. Edző: Zsiga Gyula
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 4/2

Podravka Koprivnica–Győri Graboplast
23–23 (11–11)
Kapronca, 100 néző.
V: Reisinger, Kashutz (osztrákok)
PODRAVKA. Ld: Vresk 5, Hodak 5
GYÔR: SIRINA – Pavlikné 4, MEHLMANN 8 (3), Görbicz, Nicskó, NITESCU 7, Vérten 2. Cs: Kindl, Mörtel 1, Bódi 1. Edző: Vura József
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/1, ill 4/3
Hypo NÖ B–Raciola 25–24, Duslo Sala–Hypo NÖ 30–22


A fehérvári Deli Rita a két horvát együttest tizennégy góllal szórta meg
A fehérvári Deli Rita a két horvát együttest tizennégy góllal szórta meg
A fehérvári Deli Rita a két horvát együttest tizennégy góllal szórta meg
A hét végén két fordulót rendeztek az idén életre hívott, a csapatok bajnoki felkészülését segítő női Arany Liga küzdelmeiben. A két magyar együttes nagyszerűen rajtolt, s a muraközi két-két mérkőzésén csupán egy pontot veszített.
A fehérváriak az első fordulóban, szombaton főleg a második játékrészben remekeltek, és Farkas Andrea bravúros védéseivel, valamint Németh Helga, Kulcsár Anita, Deli Rita és Tóth Mária parádés góljaival nyertek a horvát bajnok ellen. Vasárnap könnyebb mérkőzés várt Zsiga Gyula mester együttesére, mert a varasdi csapatban szerényebb képességű játékosok kézilabdáztak, akik ellen a fehérváriak erős cseresorukat – köztük a tehetséges fiatalokat – is pályára küldhették.
Varasdon az EHF-kupa-döntős Győr balszerencsésen kezdett, mert a mérkőzés harmadik percében Köbli Anett labdáért küzdve súlyosan megsérült, orrcsonttörést szenvedett. A folytatásban a Graboplast ETO akarata százszázalékosan érvényesült, és Vura József edző lányai biztos győzelmet szereztek a szerény képességű hazai csapat ellen.
A második fordulóban a Győr Kaproncán, a 2000–2001-es évad EHF-kupa-elődöntősének otthonában végig pompásan, nagy igyekezettel harcolt. A kiegyenlített küzdelemben a Graboplast fiataljai is jól helytálltak, pedig nem volt könnyű dolguk a Podravka klasszisaival szemben. Az utolsó másodpercben győzelmi esélye volt a győri csapatnak, ám nem tudott élni vele.
A következő két fordulóban (augusztus 10-én és 11-én Várpalotán) az osztrák Hypo NÖ és a Hypo B lesz a Fehérvár és a Győr vetélytársa.

Mestermérleg
Vura József: – Különösebb erőlködés nélkül is biztos győzelmet arattunk a Varasd ellen, és ezen a találkozón valamennyi játékosom pályára léphetett. A felkészülési időszakban járunk, és ennek megfelelő játékot mutattunk a második mérkőzésen. Az viszont kétségtelen, hogy mindkét találkozó nagyon jól szolgálta felkészülésünket a bajnoki évadra. Fokozatosan a fiatalok is mély vízbe kerülnek, és a későbbiekben látni fogjuk ennek az eredményét a játékunkon.
Zsiga Gyula: – Az első mérkőzésen a hajdan, 1996-ban Bajnokok Ligája-győztes Podravka ellen kicsit nehezen lendültünk játékba, ám később összeállt a védekezésünk, főleg a második félidőre javultunk nagyon sokat. Ebben a játékrészben már gyorsan és szellemesen játszottunk, támadásaink is megfelelően hatékonyak voltak. A varasdi mérkőzésre átmentette jó formáját a csapat, hamar elhúzott szerényebb képességű ellenfelétől, így volt módom lehetőséget adni a korábbi mérkőzésen kevesebb szerephez jutó játékosoknak is, akik tökéletesen meghálálták a bizalmat, és bebizonyították, hogy bármikor lehet rájuk számítani. Örömteli, hogy frissen érkezett sztárjaink mellett a fiatalok is nagyon jó harci szellemben kézilabdáztak, és ennek megfelelően teljesítettek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik