Megfogyatkozott magyar légió

BENDÓ ZSOLTBENDÓ ZSOLT
Vágólapra másolva!
2002.09.08. 21:20
Címkék
Dániában úgy gondolják, hogy övék a világ legszínvonalasabb női bajnoksága. Ezen természetesen lehet vitázni, az azonban biztos, hogy széles e világon nincs még egy ország, ahol a női kézilabda népszerűbb lenne, mint náluk. A bajnoki nyitány előtt néhány nappal sok a probléma az élcsapatok háza táján.
Az Ikastban Siti (balra) és Jurack (középen) nem lesz ott a rajton
Az Ikastban Siti (balra) és Jurack (középen) nem lesz ott a rajton
Az Ikastban Siti (balra) és Jurack (középen) nem lesz ott a rajton
Az Ikastban Siti (balra) és Jurack (középen) nem lesz ott a rajton
Az Ikastban Siti (balra) és Jurack (középen) nem lesz ott a rajton
Az Ikastban Siti (balra) és Jurack (középen) nem lesz ott a rajton
Az EHF-kupa-győztes, bajnoki címre pályázó Ikast például jó néhány kulcsemberét veszítette el az elmúlt hónapokban. A tavasszal súlyos sérülést szenvedett norvég Kjersti Grini, Siti Bea hazatért Magyarországra, s a TV2-kupán keresztszalag-szakadást szenvedett a német Grit Jurack is. A kék-sárgák önbizalmát növelheti, hogy a francia Nodjialem Myaróval és a román Narcisa Paunicával erősítettek.
A bajnoki címvédő Viborgban rakoncátlankodó válla miatt Katrine Freulund hiányzik majd a rajtnál. A zöld-fehérek Borók Rita távozása után megszerezték a francia válogatott Leila Lejeunét és a GOG holland kitűnőségét, Natasja Burgerst, de a csapat még messze van a csúcsformától, s nem lenne meglepő, ha a 2002–2003-as szezon meghozná az őrségváltást. Igaz, a titkos favorit Slagelsét (innen távozott Brigovácz Nikolett) is elérte a sérüléshullám. Kidőlt a sorból a legnagyobb igazolásnak számító Ausra Fridrikas, de gondot okoz a slagelseiek házasságban élő két sztárja, Camilla Andersen és a norvég Mia Hundvin kapcsolatának válsága is. A zuhanyhíradó szerint Mia válni akar, ráadásul egy férfi miatt! Nem csoda, ha a norvégok klasszisa zavarában azt sem tudja, fiú-e vagy lány. A Slagelse Fridrikas mellett szerződtette Bojana Petrovicsot, a Podgoricából, Jun-Lee Sangot Koreából, a svéd válogatott kapusát, Jenny Libdblommot, valamint két válogatott játékost, Gitte W. Nielsent (Virum) és Rikke Schmidtet (Kolding) a hazai mezőnyből.
"Csapatomba a korábbi sztárokhoz újabb klasszisokat szerződtettünk. Velük kiegészülve megnyerjük a bajnokságot, a Dán-kupát és az EHF-kupát is” – jelentette ki szerényen Anja Andersen a klub honlapján. Ahhoz hogy beteljesüljön a világ valaha élt egyik legjobb játékosának, a Slagelse mai edzőjének jóslata, lesz néhány szava a Viborgnak, az Ikastnak, a GOG Gudménak, vagy éppen a Randersnek is. Az mindenesetre jelzésértékű, hogy a bajnoki rajt előtti tesztmeccsen Anja Andersen tanítványai idegenben győzték le a Viborgot. A szakemberek szerint hasonlóan az előző évekhez, ismét a fentebb említett csapatok lehetnek ott a végelszámolásnál. Kicsit elkésett az anyagi segítség a FIF-ből FCK Handbolddá avanzsált koppenhágaiaknál, akik már nem tudtak minőségi játékosokat igazolni.
Már csak két magyar lány állja a sarat Dániában. Nagy Krisztina az új szezonban már az élcsapatnak számító GOG-ban lövi a gólokat, és ahogy lapunknak elmondta, nem tett le arról, hogy kiharcolja a válogatott kerettagságot, hiszen szép emlékeket, na meg egy aranyérmet őriz a 2000-es romániai Európa-bajnokságról. A Koldingban mutatott jó játékára figyeltek fel a GOG vezetői, s ezt Krisztina a kiegyensúlyozott családi háttérnek tudja be. Barátjával, Zolival tökéletesen otthon érzik magukat Dániában, élvezik a nyugalmat, ami körülveszi őket. Teli optimizmussal, jókedvűen várja a harmadik dán idényét a Fox Team Frederikshavn kitűnő kapusa, Hoffmann Olga is. A "rókák” új edzővel, a Horsensből érkezett keménységéről ismert mesterrel, Heine Eriksennel vágnak neki a bajnokságnak. Olga szerint a sok munkának mindenképpen látható eredményei lesznek. "Kiesési gondjaink biztosan nem lesznek, s hazai pályán megszorongathatjuk a sztárcsapatokat is.”— mondta a bajnoki rajt előtt Hoffmann Olga.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik