Csiszolódnak legjobbjaink

Vágólapra másolva!
2002.10.18. 22:44
Címkék
A házigazda szlovén és a magyar válogatott is a 24 gárdát felvonultató portugáliai világbajnokságra (január 20-tól február 2-ig) készül, ráadásul ott azonos ágra kerül(het) a csoportküzdemek után (C-csoport: Franciaország, Oroszország, Horvátország, Szaúd-Arábia, Magyarország, Argentína; D-csoport: Svédország, Dánia, Algéria, Egyiptom, Szlovénia, Brazília).
A veszprémi Fazekas Nándor jó formában védett a szlovéniai két felkészülési találkozón
A veszprémi Fazekas Nándor jó formában védett a szlovéniai két felkészülési találkozón
A veszprémi Fazekas Nándor jó formában védett a szlovéniai két felkészülési találkozón
A veszprémi Fazekas Nándor jó formában védett a szlovéniai két felkészülési találkozón
A veszprémi Fazekas Nándor jó formában védett a szlovéniai két felkészülési találkozón
A veszprémi Fazekas Nándor jó formában védett a szlovéniai két felkészülési találkozón
Az ellenfelek felsorolásából világosan kitűnik, mindkét csapatnak pokoli nehéz helyzete lesz a vb-csatározások elején, hiszen a világ legjobbjaitól hemzseg ez az ág. Akire az orosz, a francia, a horvát vagy a svéd, a dán és az egyiptomi együttes vár, annak alaposan fel kell kötnie a gatyáját, s már a felkészülési időszakban mindent el kell követnie, hogy majdan esélye lehessen a bravúrra.
A csütörtöki ptuji és a pénteki tesztmérkőzés Skaliczki László szövetségi kapitány átalakuló keretéből hiányzott Nagy László (Barcelona) és Lendvay Péter (Irun). A Ptujban aratott siker (26–29) után a magyarok közösen vacsoráztak a szlovénokkal, és ekkor vágták fel a Fazekas Nándor kapus 26. születésnapjára készíttetett tortát. Karádi Péter, az MKSZ elnökségi tagja, legjobbjaink csapatvezetője elmondta, hogy csak szerény ünneplést csaptak Ptujban, hiszen pénteken újabb erőpróba várt a két csapatra. "Csak délután utaztunk Ormosdra, és a délelőtti negyvenperces átmozgató gyakorlást még Ptujban tartottuk – mondta a csapatvezető. – A keret szakmai vezetői megbeszélték, hogy a visszavágón több lehetőséget adnak a balszélső Iváncsik Gergőnek, illetve több feladatot bíznak a másik szélen Kertész Balázsra és Bendó Csabára. Szerencsére senki sem sérült meg az első összecsapáson, így a jelenlegi teljes kínálatból válogathatott a kapitány, valamint segítője, Buday Ferenc. Megtisztelő volt, egyben a keret felkészülésének fontosságára is utalt, hogy a találkozóra elutazott Sinka László főtitkár és Hajnal Csaba, a Fotex ügyvezető elnöke.” A mérkőzés előtt emlékérmet kapott a főtitkártól a válogatottban először szereplő Harsányi Gergely, a Pestszentlőrinc-Elektromos sokra hivatott tehetsége.
Fazekas bravúrjai vezették be a találkozót, és mivel a folytatásban is főszereplő volt a veszprémi kapus, rendre a magyarok vezettek, pedig támadásban meglehetősen szerény teljesítményt nyújtottak. Miután kihagytak egy-két ziccert és hetest, fordítottak a hazai pálya előnyét élvező szlovénok, ám a szünet előtt ismét a mieinknél volt az előny.
A folytatásban jelentős bírói támogatással sem tudott elhúzni a hazai gárda, de a magyaroknak nem sikerült visszavenniük a vezetést. Húzóembere volt az együttesnek Pérez Carlos és Gál Gyula, az újonc Harsányi pedig góllal mutatkozott be. A hibáik ellenére elmondható a magyarokról, hogy csiszolódik a csapatjátékuk, de a vb-ig még sok a tennivaló. Legközelebb decemberben gyakorolnak közösen a keret tagjai.

Szlovénia–Magyarország 24–22 (11–11)
Ormosd, 500 néző
V: Tomto, Hocevar (szlovénok)
SZLOVÉNIA. Podpecan – Sokolov 1, Sauric, BACKOVIC 3, VUGRINEC 4, Ostir, Kozlina 2. Cs: Strasek (kapus) Tomsic, Papez, Natek, Zorman 3, Lubej, ZVIZEJ 6, JOVICIC 5. Edző: Niko Markovic
MAGYARORSZÁG: FAZEKAS – Kertész 1, Laluska, Rosta M. 2, Tóth J. 2, Katzirz 1, Iváncsik G. 1. Cs: Szathmári (kapus), Buday 1, Bendó 1, Doros, GÁL 4, PÉREZ 6, Pásztor 2, Harsányi 1, Mezei. Edző: Skaliczki László
Az eredmény alakulása: 9. p.: 3–4. 21. p.: 8–7. 26. p.: 9–10. 35. p.: 14–14. 42. p.: 15–14. 51. p.: 19–17. 56. p.: 20–19
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 2/0

Mestermérleg
Skaliczki László: –A kritikus helyzetekben támadásban még sokat hibáztunk, de a védekezésünk már kezd összeállni. A kihagyásainkat persze kihasználták a szlovénok. Amikor Pérezre különösen vigyáztak, akkor a támadójátékunk akadozott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik