Pálinger, a világklasszis

SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGYSIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2003.02.27. 23:24
Címkék
Az alapszakasz egyik legfontosabb csatája előtt Bohus Bea térdsérülést szenvedett és alapos orvosi vizsgálaton döntötték el, hogy mégis pályára léphet. "Nem fogjuk erőltetni a játékát, de a rásérülés veszélye nélkül léphet pályára  mondta Kiss Szilárd edző.  Különben nem is engedném, hogy játsszon.
A győriek mestere, Róth Kálmán hasonló gonddal küszködött. "Már csaknem teljesen felépült Köbli Anett,, ám legfeljebb részfeladatok megoldására küldöm pályára” – vélekedett a tréner.
Görbicz Anita góljával biztatóan kezdett a Győr, ám Szrnka Hortenzia pillanatok alatt lőtt két gólt, és ezzel meg is nyugtatta mind társait, mind a lelkes közönséget. Ugyanis ettől kezdve a Dunaferr tetszés szerint lőtte góljait (6–2), a győriek pedig nem bírtak sem a védőfalával, sem a csodálatos napot kifogó Pálinger Katalinnal. A rangadó előtti ifjúsági mérkőzésen tíz gólt szerző Mörtel Renáta beállítása sem eredményezett gyökeres változást a Graboplastban (10–5), amely támadásban többször eladta a labdát, majd előkészítés nélküli lövésekkel próbálkozott. Ha Irina Sirina nem védett volna néhányszor bravúrosan, a félidő közepére tetemes előnyt szerez a listavezető. A hajdani csapata ellen először pályára lépő Kindl Gabriella az Újváros védelmének oszlopa volt, míg Nagy Ivett és Pálffy Zsuzsa lerohanásokból, Ferling Bernadett és Szrnka átlövésekből volt eredményes. Bohus fájós lábbal is vállalta a küzdelmet, Borók Rita viszont csak rövid ideig hozhatott új színt a játékba, mivel Görbicz elleni durva és szándékos szabálytalanságáért piros lapot kapott. Ezzel az ítélettel nem mindenki értett egyet a csarnokban.
Lovász Zsuzsa (jobbra) és Nagy Ivett különszáma is azt bizonyítja, hogy a vereség ellenére „haraptak” a gyôri játékosok
Lovász Zsuzsa (jobbra) és Nagy Ivett különszáma is azt bizonyítja, hogy a vereség ellenére „haraptak” a gyôri játékosok
Lovász Zsuzsa (jobbra) és Nagy Ivett különszáma is azt bizonyítja, hogy a vereség ellenére „haraptak” a gyôri játékosok
Nagyot lábsérülése miatt kellett ápolni, majd Görbicz kapufáról kipattanó lövését Vérten Orsolya is a lécre lőtte. A fáradó csapatok egyre többet szabálytalankodtak, és a Győr kettős emberhátrányba került. Lovász Zsuzsának így is két százszázalékos helyzete akadt, ám Pálinger mosolyogva ütötte, majd rúgta ki a felé tartó labdát.
A szünetben Hoffmann László játékosügynök és menedzser, az 1986-ban világbajnoki ezüstérmet nyerő válogatott kapusa értékelte a látottakat. "Nagy az iram, de sok a hiba a játékban – mondta. – Eddig a szélsők és a kapusok közötti különbség befolyásolta leginkább az eredmény alakulását.”
Kimaradt győri helyzetekkel és látványos hazai gólokkal folytatódott a néha már egyoldalú küzdelem (21–11). Oblisz Anita, Ferling és Bulath Anita erőszakosan, sok lábmunkával védekezett, Pálinger pedig újra és újra hárította a ziccereket. Meglátszott formáján, hogy Bakos István kapusedző sokat foglalkozott vele a rangadó előtt. Róth edző főleg azután reménykedett Mörtel és Köbli "varázserejében”, hogy Carmen Nitescu megkapta a harmadik kétperces büntetőjét, és a vele járó piros lapot.
Pálinger nevét kórusban skandálta a közönség – kisebb csoda volt, ahogyan hárította a lövéseket. A hitehagyott vendégek sem erőből, sem trükkökkel nem tudtak túljárni a kapus eszén.
A Győr ritkán látható felállásban vágott a hajrának: Jókai Nóra jobbátlövőt, Vérten balátlövőt játszott. A mezőny egyik legjobbját, Nagyot ez sem hozta zavarba, mert rendre megiramodott és 25–14-re alakította az állást. A hazai szurkolók persze javában ünnepeltek és már ez volt a kedvenc mondókájuk: "Izzik a csarnok, itt a magyar bajnok!” A megelőlegezett bizalom azért volt ilyen nagy, mert az alapszakaszból az egymás elleni eredményeket magukkal viszik a csapatok a rájátszásba, és a Dunaferr a legveszélyesebb vetélytársaival – a Győrrel és a Fradival – szemben két-két győzelmet aratott. Ha az Újváros legyőzi az Esztergomot, akkor a Ferencváros előtt nyolc, a Győr előtt pedig kilenc pont lehet az előnye.
Felállva tombolt a publikum, amelyet egyszerűen elbűvölt játékával az ekkora különbséggel is megérdemelten nyerő Dunaferr. A hazai játékosok a mérkőzés lefújása után boldogan viszonozták közönségük ünneplését, hosszú perceken át nem is vonulhattak az öltözőbe.

Mestermérleg
Kiss Szilárd:
– Azt a tempót diktálta együttesem, amire már hetek óta vártam. Valamennyi játékosom nagyszerűen küzdött, igazi csapatmunka volt a mai siker.
Róth Kálmán: – Nagyszerűen játszott a Dunaferr. Büszke lehetnék Pálingerre, egykori játékosunkra, de ezúttal sajnos a Dunaferrben védett, és ez döntött.

Szóról szóra

Pálinger Katalin:
– Óriási akarással küzdöttünk és bebizonyítottuk, hogy a miénk a legjobb csapat Magyarországon.
Ferling Bernadett: – Közönségünk belehajszolt bennünket a győzelembe.
Bohus Bea: – Nagyon harcosan, erőszakosan kezdett a Győr, aztán fokozatosan feladta a küzdelmet és szétesett.
Szrnka Hortenzia: – Pálinger Kati elképesztő bravúrokat mutatott be, de a védekezésünk is nemzetközi szintű volt
Bulath Anita: – Örülök, hogy lehetőséget kaptam és igyekeztem élni vele.
Kindl Gabriella: – Csapategységünknek köszönhetjük a sikert. Ezután még jobban érzem magam Dunaújvárosban!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik